;
jacob riis web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Vraget Novo-kronprins skal redde Falck – Alm. Brands Søren Boe Mortensen vinder årelangt maratonløb

Peter Nyholm & Morten Johnsen giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Vindere

Vraget Novo-kronprins skal redde Falck
Jakob Riis var forståeligt nok skuffet, da han trak det korte strå i kampen om at blive Lars Rebien Sørensens efterfølger. Der var derfor også mange Novo-investorer, der så nervøst til, da Jakob Riis som et plaster på såret blev flyttet til USA, hvor han skulle forsøge at få Novos problemfyldte amerikanske forretning på ret køl.

Det var da heller ikke længe, Novos kommercielle superstjerne kunne opretholde facaden, og i denne uge forlod Riis så den kriseramte insulingigant til fordel for redningskoncernen Falck, der om muligt er endnu mere i modvind end Novo. Massive fejlslagne investeringer under den mangeårige topchef Allan Søgaard Larsen har forvandlet Falck til et selskab, der lever på storaktionærernes nåde.

Gælden er stor, og indtægterne svigter. Især selskabets store sats i olieindustrien har vist sig som en dyr svipser. Nu skal Jakob Riis så vise, at han er den stjerne, mange har udråbt ham til.

Alm. Brands Søren Boe Mortensen vinder årelangt maratonløb

Hvis man kan tale om at svede tab ud i banksektoren, så er Søren Boe Mortensen måske verdensmester i faget. For ikke alene tog han Alm. Brand Bank, der var et rygende hul i jorden på grund af pantebrevstab, gennem finanskrisen.

Han overlevede også selv krisen som topchef, og onsdag kunne han så præsentere et mindre mirakel. For nu giver Alm. Brand Bank overskud for første gang siden 2007. Og det er endda lykkedes at få forsikringsselskabet, der har finansieret gildet, til at være et af de mest veldrevne forsikringsselskaber i landet med en combined ratio på 82, inklusive afløbsgevinster.

Tillige har Alm. Brand en rimelig kundeudvikling i en tid, hvor kunderne styrter fra store selskaber over i de mindre og kundeejede aktører.
Aktiekursen blev med offentliggørelsen af årsregnskabet sendt op med 2,6 procent.