Lars-Fruergaard-Joergensen--LFJ--UJ_0090--hi-res smal

Ugens vindere og tabere

Ugens vinder: Novo-topchef kan gå på vandet

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vinder og taber i dansk erhvervsliv.

Ugens vinder: Novo-topchef kan gå på vandet

De fleste direktører har travlt med altid at understrege, at de ikke skeler til aktiekursen, men fokuserer på at drive deres virksomhed. Det er omtrent en lige så stor omgang varm luft, som når samme direktører stopper brat efter ’gensidig overenskomst’.

Faktum er, at en topchef i en børsnoteret virksomhed i høj grad måler sin succes på det afkast, han eller hun skaber til investorerne. Når kursen stiger, ser de kritiske aktionærer typisk gennem fingre med lidt mere, mens de jagter håret i suppen, når afkastet svigter.

Derfor er der grund til, at Novo og topchef Lars Fruergaard indleder det nye år med et smil på læben. Alene torsdag steg aktien med over 3 procent, efter at insulinkæmpen fra Bagsværd havde præsenteret et nyt ambitiøst samarbejde med Omega Therapeutics og Cellarity.

Dermed rammer Novo en kursrekord og kan se tilbage på en stærk start på 2024, hvor man samtidig fik rygstød fra en omfattende amerikansk undersøgelse, der frikender Novo-midlet semaglutid for at give patienter alvorlige bivirkninger i form af selvmordstanker.

Stoffet indgår i to af Novos vigtigste sællerter, og frygten for alvorlige bivirkninger har længe hængt som en truende sky over Novo, efter at de europæiske sundhedsmyndigheder i sommer luftede deres bekymring.