christian-schmidt-jacobsen web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Axcel scorer solidt afkast på lynsalg – EY’s nye hold lander første handel 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere

Axcel scorer solidt afkast på lynsalg

Kapitalfonden Axcel har gennem de senere år været gennem store omvæltninger, hvor man både har skiftet fondens bærende kræfter ud og samtidig har man investeret voldsomt i en række store virksomheder. Som InsideBusiness tidligere har sat fokus på, er landets største kapitalfond dog i skrivende stund også i gang med flere frasalg herunder salget af it-virksomheden EG samt lønfirmaet Lessor. Begge salg står investeringsbanken FIH Partners for, og selv om Lessor blot blev købt for 15 måneder siden er Axcel nu klar til at sælge selskabet til den amerikanske gigant Paychex, der betaler i underkanten af en milliard kroner for Lessor.

Dermed kan Axcel og fondens nye chef Christian Schmidt-Jacobsen (billedet) notere sig en solid gevinst efter en ualmindelig kort ejerperiode, hvor kapitalfonden har haft held til at optimere den tidligere familievirksomhed ved blandt andet at strømline forretningen og hæve priserne.

Næste emne på affyringsrampen i Axcel-regi er som nævnt EG, og her bliver det særdeles interessant at se, om man også her lykkedes man at generere et solidt afkast, da historien her ikke ser nær så prangende ud.

 

EY’s nye hold lander første handel 

Medicinalgiganten Leo Pharma frasolgte i går en række produkter til svenske Karo for omkring 2 milliarder kroner. Handlen skal ses i forlængelse af det danske selskabs udtalte ønske om at fokusere forretningen og satse på kernen.  

Mere interessant er det imidlertid, at den ganske store handel havde revisionsgiganten EY’s nye corporate finance-hold som tovholder. Det er det første store salgsmandat, som de tidligere Carnegie-folk Martin Wiig Nielsen og Peter Vejlgaard kan skrive på trofælisten, og salget giver uden tvivl tiltrængt arbejdsro til det nye hold. For der var pres på de nye opkomlinge, der fra begyndelsen havde store ambitioner, og i den lille danske andedam har man ikke altid så meget tilovers for den slags.  

Opgaven for Leo Pharma sætter imidlertid igen EY på landkortet for corporate finance, hvilket har været et erklæret mål for revisionsgiganten, der gennem de senere år har set rivalerne PWC og Deloitte løbe med en række lukrative opgaver.  

Ifølge Peter Vejlgaards LinkedIn-profil er der oven i købet mere i vente for EY-holdet, der angiveligt har mandater for 6 milliarder kroner i porteføljen. Nu kan man så trække 2 milliarder kroner fra det beløb og vente på, at næste mandat bliver offentliggjort.