sparkron online

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Bank sikrer halvåret med snuhed og held – Kapitalfond henter tidligere bankboss

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Bank sikrer halvåret med snuhed og held

Det er for så vidt et halvårsregnskab af de bedre som de fleste andre pengeinstitutter, der netop er blevet aflagt for Sparekassen Kronjylland. Der er dog den markante forskel, at den store sparekasse kan notere sig et plus på kursreguleringerne på 81 mio. kr. mod 48 mio. kr. året før. Det er der ikke mange banker, der har formået i det svære 2022.

”Vi har altid haft en forsigtig placering af vores egenbeholdning. Derfor har vi haft en renteafdækning, så vores renterisiko var meget tæt på 0. Den er kommet os til gode i første halvår, da den har afbødet de faldende kurser på obligationerne,” forklarer Sparekassen Kronjyllands direktør ,Klaus Skjødt. Til sammenligning tabte Arbejdernes Landsbank over 200 mio. kr. på den post.

Derudover ser regnskabet også pænt ud med en opjustering af resultatet fra 250 millioner til 300 millioner kroner, hvilket allerede er opnået ved halvåret.

Sparekassen Kronjylland har også tårnhøj vækst på udlånssiden på 19 pct., og det kan måske bekymre, fordi det næppe er de mest sikre lån, man får på bøgerne lige op til en kraftig vending i konjunkturerne. Klaus Skjødt forsikrer dog om, at kunderne helt generelt er økonomisk robuste i forhold til de udsving, vi ser lige nu. Den del må vi vente og se med.

I mellemtiden scorer Sparekassen Kronjylland og Klaus Skjødt en ugens vinder.

 

Kapitalfond henter tidligere bankboss

Kapitalfonden Polaris har haft travlt med at hente nye profiler til sine nye satsning ,Polaris Flexible, og i denne uge kunne landets næststørste fond så tilføje endnu et prominent navn til listen.

Nykredits mangeårige topchef Peter Engberg Jensen skal nu være en del af fondens advisory board og dermed arbejde tæt sammen med blandt andre SEB’s forhenværende landechef i Danmark Peter Høltermann samt Jesper Langmack.

Sidstnævnte kender blandt andet Engberg fra PFA Invest, ligesom også Langmack har en fortid hos netop Nykredit. Opgaven bliver nu at hjælpe Polaris’ nye forretningsben med at screene markedet for oplagte muligheder, hvor der enten skal investeres i minoritetsposter eller lånes penge ud.

Netop i det nuværende marked må Engbergs kompetencer siges at være kærkomne, idet der uden tvivl vil opstå mange muligheder i et marked, hvor mange selskaber uden tvivl vil få brug for kapital, men ikke får den ønskede opbakning fra banken.

Polaris annoncerede tidligere på året, at man havde hentet en halv milliard kroner til Flexible, men indtil videre har fonden ikke foretaget nogen investeringer. Det kan vise sig at være et klogt træk i et ualmindelig svært marked, hvor risikoen for yderligere uro i den globale økonomi er overhængende.