Bankdirektør finder hylde efter omskiftelig rejse
Det er ikke spor nemt at planlægge successioner i landets mindre pengeinstitutter, men nu er det faktisk lykkedes for Fynske Bank, hvorved bankens nuværende administrerende direktør, Petter Blondeau fratræder til april næste år.
Hans afløser bliver Henning Dam, der må siges at have en hel del erfaring med lige præcis successioner i banker. Først afløste ham nemlig den mangeårige direktør for Frøs Sparekasse Kurt Jensen. Her sad Henning Dam tre år frem til 2020, hvorefter han blev hentet tilbage af Sydbank med henblik på at kunne indgå i en succesionsplanlægning til at afløse Karen Frøsig på topposten.
Sådan skulle det dog ikke gå – og han trak sig for et års tid siden af ”personlige årsager”, hvilket formentlig dækkede over, at Karen Frøsig og Henning Dam ikke var det bedste match i verden.
Men nu er det altså tid til at afløse Petter Blondeau i Fynske Bank. På InsideBusiness ønsker vi Henning Dam held og lykke med det nye job. Vi håber, at der denne gang er tale om et match.
Udenlandske pengemænd kan styrke toppen af dansk fodbold
Det er muligt, at Vestegnen står i brand, og ærkerivalerne fra FC København ligner en klub i forfald, men her på InsideBusiness tillader vi os at glæde os over, at der nu langt om længe ser ud til at komme en tiltrængt økonomisk håndsrækning til de to traditionsklubber.
I denne uge kunne Ekstra Bladet således løfte sløret for, at Brøndbys storaktionær, Jan Bech Andersen, forhandler med blandt andre amerikanske David Blitzer om at købe sig ind i klubben. Den danske ejer har længe været på jagt efter en ny medinvestor, der kunne tage styringen på Vestegnen, og han har i den grad savnet noget modvægt både i bestyrelsen og i ejerkredsen.
Hvis Brøndby nogensinde igen vil spille en rolle både i toppen herhjemme og i Europa, kræver det simpelthen mere kapital og nye, friske øjne, hvilket en ny investor kan være garant for.
Hos FC København har man også længe tosset rundt i Parkens ejerkreds, men da formand Allan Agerholm i denne uge meddelte, at man nu går efter at sælge alt i koncernen, der relaterer sig til badelandet Lalandia, kan det kun være tegn på én ting: Nemlig at der også står en køber til selve fodboldklubben klar i kulissen, som kun vil satse på fodbold og ikke gider være bademester.
Forhåbentlig kan det give den trængte klubs slidte stadion en kærkommen kærlig hånd, så de hjemlige fodboldromantikere måske om nogle år har to danske hovedstadsklubber, der igen kan matche konkurrenterne rundtom i Europa.