borgen-web-1

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Borgen tryner konkurrenterne – Comeback til Tiger-stifter

Peter Nyholm & Morten Johnsen giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Ugens vindere

Borgen tryner konkurrenterne 

Danske Bank er blevet kedelig. Hvor virksomheden under både Peter Straarup og Eivind Koldings ledelse var berygtet for dårlige sager, slagsmål med kunder og elendig kommunikation, kører banken under Thomas Borgen nu snorlige.

Årsregnskabet fra landets største bank viste en solid forrentning af egenkapitalen på 13 procent. Et nøgletal, som banken i årevis har kæmpet for at forbedre, og nu ser det ud til, at man langt om længe er på rette vej.

For investorerne var der kun ros tilovers til både banken og Borgen, der er ved at udvikle sig til lidt af en superstjerne i den danske finanssektor. Hvor ærkerivalen Nordea kæmper med dårlige sager og mere eller mindre ligner en nedlukningsforretning, stråler Danske Bank, både når det handler om de private kunder, hvor MobilePay har været med til at løfte bankens image blandt de tidligere så sure danskere, ligesom mange af de store virksomheder nu igen flittigt låner penge af banken.

Comeback til Tiger-stifter

Fra at have været en af de mest oplagte børskandidater herhjemme kæmper kapitalfonden EQT nu med at holde kæden Flying Tiger på vækstsporet. Mens man fortsat åbner butikker med lynets hast, kniber det gevaldigt med salget i de eksisterende butikker. For nylig kostede det direktør Xavier Vidal jobbet, og Ecco-kronprinsen Michael Hauge Sørensen måtte tage midlertidigt over.

Nu henter EQT og Tiger så Tiger-kædens stifter, Lennart Lajboschitz, tilbage i folden. Han forlod ellers virksomheden for nogle år siden, angiveligt på grund af uenighed om den fremtidige strategi. Nu kommer han dog tilbage i en rolle som konsulent, hvor han skal forsøge at bruge sine mange års erfaring med kæden på at hjælpe den med igen at få styr på forretningen, så EQT efter planen kan sende børskandidaten af sted i løbet af 2018.