Skandalekonkurs i forsikringsselskab hjemsøger revisionshus
En række skandalekonkurser i forsikringsbranchen har bragt flere af landets største revisionshuse i fedtefadet.
For år tilbage gik forsikringsselskaberne Alpha Insurance og Qudos Insurance ned med et brag og efterlod sig krav for 5 milliarder kroner. Konkurserne har vakt opsigt, fordi det i sidste ende er de danske forsikringskunder, der kommer til at betale den gigantiske regning, som selskaberne efterlader sig.
Oprydningsarbejdet er lagt i hænderne på statens faste husadvokat, advokatfirmaet Poul Schmidth/Kammeradvokaten, der over de seneste fire år har brugt 95.000 timer på arbejdet til en pris på 100 millioner kroner.
I det arbejde har advokaterne rettet søgelyset mod de revisorer, der underskrev regnskaberne, inden forsikringsselskaberne kollapsede. I Qudos’ tilfælde var det PwC, mens KPMG var revisor for Alpha Insurance.
Hvis håndfladerne er svedige hos revisorerne, er der intet at sige til det. Som InsideBusiness tidligere har beskrevet, har Kammeradvokaten rettet et krav mod KPMG og den tidligere ledelse i Alpha Insurance for over 200 millioner kroner, samtidig med at to revisorer fra KPMG er blevet hevet i Revisornævnet.
Det samme er nu sket for en kollega i PwC, der satte sin underskrift på Qudos’ regnskab inden kollapset. Læg dertil et krav mod PwC om en erstatning på 110 millioner kroner, og man har konturerne til en gedigen møgsag for revisionshuset, hvis sagen går dem imod.
PwC bedyrer naturligvis sin uskyld, men alene tvivlen om revisorernes mangler og de pletter, sagerne allerede har givet, koster PwC en ugens taber.
Blå bloks deroute fortsætter
Røgen har dårlig lagt sig, efter at blå bloks regeringsdrømme gik op i røg, før flere af partierne til højre for midten har kastet sig ud i indbyrdes slagsmål. Det efterlader efterhånden den formentlig kommende opposition i en mindre opløsning.
I Det Konservative Folkeparti er dele af baglandet nu begyndt at klynge formand Søren Pape Poulsen op efter det katastrofale valgresultat, der endte milevidt fra de meningsmålinger forud for valget, der gav de konservative og Søren Pape Poulsen hede drømme om at indtage statsministerkontoret.
Forrest går dog Nye Borgerlige, hvor et decideret uskønt forløb er endt med, at en af partiets mest fremtrædende profiler, Mette Thiesen, har valgt at trække sig, efter at hendes kæreste overfaldt en ansat i Nye Borgerlige til partiets valgfest.
Forud herfor havde Mette Thiesen og kæresten flere gange truet den ansatte på partiets kontorer på Christiansborg, har Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, forklaret. Mette Thiesen har efterfølgende udtalt, at ”alting har to sider”, og at hun undervejs har bedt ”om hjælp til at komme væk fra en svær fortid, der havde fyldt alt for meget, alt for længe”, men ”der blev desværre ikke lyttet”.
Hvad der er op og ned i sagen, er uvist, men de kryptiske udtalelser peger i retning af en trist menneskelig historie. Samtidig er sagen en iskold spand vand i hovedet på Nye Borgerlige og Pernille Vermund, der ellers hørte til den del af blå blok, der kunne være deres valgresultat bekendt.
For sagen er nu den, at Mette Thiesen er Folketingets første løsgænger på et mandat, der ellers lunede hos Nye Borgerlige. Det koster både partiet og Mette Thiesen en ugens taber.