ISS web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Dødkedelige Handelsbanken drøner uden om Sydbank – Servicekæmpen ISS henter historisk ordre 

Peter Nyholm & Morten Johnsen giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Dødkedelige Handelsbanken drøner uden om Sydbank 

Den, der lever stille, lever godt. Det synes altid at have været tilgangen for den store Svenska Handelsbankens aktiviteter i Danmark. Under den nuværende Nordea Danmark-direktør Frank Vang-Jensen kunne man som erhvervsjournalist risikere at skulle deltage i nogle utrolig kedelige interviews med Handelsbanken om, hvor godt det gik i Danmark. Det var mere end vanskeligt at få spændende artikler ud af ordene om konservativ bankdrift og filialer med selvbestemmelse, der kom fra bankens daværende topfolk.  

Men det er måske en kvalitet i sig selv. Det gik i hvert fald o.k. for Handelsbanken selv under de mørke dage i finanskrisen. Og nu rykker Handelsbanken forbi Sydbank som landets fjerdestørste pengeinstitut efter Danske Bank, Nordea og Jyske Bank som beskrevet i Børsen denne uge.  

Hos InsideBusiness er vi fulde af respekt for fremgangen – ikke mindst fordi Handelsbankens nuværende danske direktør, Lars Moesgaard, igen bliver citeret fagligt og farveløst med ordene: ”Nedskrivningerne forklarer den store del af fremgangen, men vi har også løftet indtægterne og resultat før nedskrivningerne.”  

Ja tak, verden står stadig, og Handelsbanken lader ikke succesen tage overhånd. Lars Moesgaard er en velfortjent ugens vinder.  

 

Servicekæmpen ISS henter historisk ordre 

Onsdag kunne den danske servicegigant ISS løfte sløret for den største kontrakt i virksomhedens historie. Det børsnoterede selskab skal de næste ti år levere service på mastodonten Deutsche Telekoms kontorer og ejendomme, hvilket må siges at være en kunde af et vist format. 

For ISS løber aftalen med telekæmpen op i 3 milliarder kroner årligt, hvilket svarer til omkring 4 procent af den danske virksomheds årlige omsætning. 

For ISS’ aktionærer, herunder Lego-familiens pengetank Kirkbi, blev nyheden modtaget med kyshånd efter længere tid, hvor serviceaktien har været under pres på Fondsbørsen. Alene onsdag steg aktien med over 5 procent på få timers handel, og topchef Jeff Gravenhorst kunne da også med tilfredshed konstatere, at der var tale om en unik ordre. 

Uden på nogen måder at sprænge C20-indekset har servicegiganten ISS været en solid investering for de aktionærer, der gik om bord i aktien ved børsnoteringen i 2014. Især for EQT må det være rart at kunne konstatere, at et selskab, der gennem årevis gav fonden alvorlige panderynker, har fundet fodfæste på børsen og ikke har trukket negative overskrifter på samme måde, som nogle af kollegernes noteringer.