snabe web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Eftertragtet erhvervsmand til tops i Mærsk – Nykredit varmer op til børsnotering

Peter Nyholm & Morten Johnsen giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Eftertragtet erhvervsmand til tops i Mærsk

Efter mindre end et år som menigt medlem af bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk er den eftertragtede erhvervsmand Jim Hagemann Snabe netop blevet håndplukket som efterfølger til den mangeårige Mærsk-formand.

For Snabe må udnævnelsen siges at være det ultimative skulderklap, man kan få i dansk erhvervsliv, for trods det lyseblå konglomerats store udfordringer de senere år, er der stadig en særlig aura omkring Mærsk, der gør formandsposten her til noget særligt.

Jim Snabe har nu i flere år gjort sig bemærket som en af de helt store bestyrelsesstjerner herhjemme med flere tunge poster i store, udenlandske selskaber, og den tidligere SAP-direktør får nu til opgave at stå i spidsen for den komplicerede opsplitning af den gamle koncern, som man sidste år tog de første spadestik til.

På negativsiden overtager han et Mærsk i international krise. Forsiden af Financial Times Companies & Markets var torsdag prydet med ordene: ”Maersk unveils record $1,9bn loss”. Halvering af udbytte, kurs, der styrtdykker, og store nedskrivninger i oliedelen.

God arbejdslyst, Jim Hagemann Snabe!

 

Nykredit varmer op til børsnotering

Finanskæmpen Nykredits årsregnskab var det bedste nogensinde, og med det i baghånden kan topchef Michael Rasmussen passende begynde at varme op til den forestående børsnotering af landets største realkreditselskab.

For læsere af InsideBusiness kan det ikke komme som nogen overraskelse, at Nykredit først planlægger sin børsentré i 2018, for med et stærkt regnskab i baghånden kan koncernen både arbejde på at forbedre sin markedsværdi markant, ligesom selskabet kan få mere klarhed over, hvad de skiftende meldinger om Basel-reglerne kommer til at betyde for koncernen.

Det er blandt andet salget af koncernens hovedsæde på Kalvebod Brygge samt et større overskud i investeringsafdelingen, der har sikret markant fremgang til Nykredit.

Spørgsmålet er nu, om Nykredits flotte resultat og den forestående børsnotering igen vil ruske op i den voldsomme ballade, selskabets havnede i, da man som den første store aktør gik på banen og hævede de omstridte bidragssatser sidste forår.

Også Nykredits tætte samarbejdspartner Spar Nord med Lasse Nyby i spidsen leverede et pragtregnskab torsdag.