Mads Winther web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: EQT-selskab snupper M&A-profil – Vingeskudt headhunter snupper rivalens chef

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

EQT-selskab snupper M&A-profil

Kort efter sin exit fra det børsnoterede typehusfirma HusCompagniet har selskabets nu tidligere finansdirektør Mads Winther (billedet) landet nyt job.

Den tidligere M&A-chef i Mærsk starter således hos Oterra, der tidligere var en division under ingredienskæmpen Chr. Hansen, og som blev opkøbt af EQT i 2021.

Selvsamme EQT kender Mads Winther ganske godt, da det netop var den svenske storfond, der i slutningen af 2020 sendte HusCompagniet på børsen herhjemme.

Dengang spillede Mads Winther en central rolle i noteringen, og hans ansættelse i Oterra vidner da uden tvivl også om, at man ud over at købe op i den kommende tid har blikket stift rettet mod en exit inden for de kommende år.

Ganske vist har EQT kun officielt ejet Oterra i godt to år, men flere anser allerede selskabet for at være en oplagt børskandidat – især i en tid, hvor mange andre industrier er presset af stigende inflation og økonomisk usikkerhed.

Her er Oterra en lidt anden størrelse og anses for at være noget mere kriseresistent, samtidig er der ingen tvivl om, at EQT har lokket Mads Winther med udsigten til at medinvestere og forhåbentlig hente en ganske solid gevinst ved en exit inden for en overskuelig årrække.

Som en lille detalje bør det nævnes, at den oprindelige kontakt mellem Mads Winther og EQT’s danske chef, Mads Ditlevsen, oprindelig blev etableret over et spil terninger på Borgerkroen – et klart vidnesbyrd om, at de brune værtshuse fortsat spiller en central rolle i samfundet.

 

Vingeskudt headhunter snupper rivalens chef

For læsere af InsideBusiness kan der ikke herske den store tvivl om, at den tidligere så succesfulde headhunter Spencer Stuart har befundet sig i en nedadgående spiral gennem længere tid.

En partnergruppe er sprængt til atomer, og det har været ualmindelig svært at få øje på de profiler, der skulle hive firmaet op af dødvandet.

Indtil i denne uge, hvor den slagne headhunter noget overraskende kunne annoncere, at man havde haft held til at snuppe konkurrenten Korn Ferrys mangeårige førstemand, Kai Hammerich.

Hammerich har gennem en årrække spillet en helt central rolle i opbygningen af firmaets kontor i København og anses af både konkurrenter og kunder for at være en af de største rainmakers i branchen herhjemme.

Med hans ansættelse lukker Spencer Stuart derfor effektivt af for al spekulation om, hvorvidt man har kastet håndklædet i ringen og har opgivet det danske marked.

Ud over at det at headhunte Hammerich i sig selv er opsigtsvækkende, så er trækket ikke mindre interessant, i lyset af at netop Korn Ferry og kontorets mangeårige førstemand på det sidste har haft usædvanlig travlt med at opsnappe de mange utilfredse Spencer-folk, der har forladt kontoret i Hammerensgade.

Nu kan man så passende sige tak for sidst, alt imens Kai Hammerich uden tvivl er i fuld gang med at gøre det, han er bedst til ud over at headhunte topchefer, nemlig at headhunte headhuntere.