Jakob riis falck web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Falck-boss skummer coronafløden – Pensionsboss rykker ind i mediebranchen

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Falck-boss skummer coronafløden

Endelig er der godt nyt fra Falck – og ikke mindst for de to ejere, Kirkbi og Tryghedsgruppen, der har haft en udfordrende tid som ejer af den hæderkronede danske redningsvirksomhed. Falcks nye guldæg er udførelse af coronatest for den danske stat, der ifølge Jakob Riis betaler mellem 100 og 200 kr. per test til Falck.

Det er nok til endelig at gøre Falck, der har hyret 2.000 medarbejdere til at stå for testene, til en fin forretning. I første kvartal landede Falck således et overskud før skat på 361 mio. kr. mod beskedne 77 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Fra InsideBusiness giver vi gerne en ugens vinder til Jacob Riis og de to ejere, Kirkbi og Tryghedsgruppen, dog med det lille forbehold, at de mange test næppe er en blivende, god forretning.

 

Pensionsboss rykker ind i mediebranchen

Det har ikke været en alenlang jublen, som har præget pressens beskrivelse af udfordringerne i ATP under Bo Foged. Talrige eksperter og talknusere har sat spørgsmålstegn ved ATP’s måde at generere afkast på – og selv om det ret beset ikke er Bo Fogeds ansvar med 2½ år på posten, men hans forgængeres, er det alligevel bemærkelsesværdigt, hvor meget dårlig presse ATP har fået.

Nu får Bo Foged imidlertid mulighed for at lære mediebranchen at kende fra den anden side af bordet, da han nu bliver næstformand i TV2’s bestyrelse. Det er et politisk udnævnt embede, hvorfra han skal være med til at ruste TV2 til forandringerne i et medielandskab drevet af techgiganter og streamingtjenester, og hvor regeringen understreger, at TV2 ikke er til salg.

På InsideBusiness ønsker vi Bo Foged til lykke – det er en fin måde at lære mediebranchen mere at kende på, et område, som han ikke har praktisk erfaring med at arbejde i.