Peter Warnøe web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Første frasalg sikrer kapitalfond kanonafkast – Warnøe sikrer Nordic Eye et tiltrængt ansigtsløft 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Første frasalg sikrer kapitalfond kanonafkast 

Der vil altid være fokus på en ny kapitalfond, når det første selskab i porteføljen skal sælges. Især hvis det tager en postgang for længe, kan det være med til at give en masse unødig støj, som hverken fonden eller investorerne er særlig begejstrede for. 

Derfor er der i den grad grund til at kåre den specialiserede it-fond Gro Capital som vinder i denne uge. I går kom det nemlig frem, at fonden har solgt sine 49,5 procent af Boyum IT til Volpi Capital. 

Gro og ledende partner Lars Dybkjær har ejet aktierne i knap 4 år, og ifølge de officielle regnskaber betalte man omkring 50 millioner kroner for at købe sig ind i selskabet i 2016, hvor man i samme ombæring overtog en schweizisk konkurrent. 

Salgsprisen for Gros aktier er ikke offentlig, men i lyset af at selskabet i år forventes at tjene omkring 40 millioner kroner før skat og renter sammenholdt med de multipler, der normalt betales for den type it-selskaber, er det ifølge InsideBusiness’ oplysninger tæt på, at Gro har femdoblet sit oprindelige indskud. Det sikrer i den grad fonden et solidt rygstød og skaber ro i baglandet.  

Samtidig sætter handlen en fed streg under, at netop den sektor, som kapitalfonden har kastet sin kærlighed på, er i høj kurs blandt mange investorer netop nu. 

 

Warnøe sikrer Nordic Eye et tiltrængt ansigtsløft 

Den hårdtprøvede venturefond Nordic Eye har kæmpet med sit dårlige ry siden foråret, hvor sager om bedrageri og mandatsvig ramte fondens medstifter Peter Warnøe. Og når man skal til at rejse kapital i til en fond, der potentielt kan runde 1,5 milliarder kroner, er det selvsagt ikke uden betydning at have en godt navn i offentligheden. 

Efter mange måneders brandslukning er det endelig lykkedes Peter Warnøe at indgå forlig med sin tidligere partner, investoren Lars Tvede, men tilliden er ikke intakt.  

Fondens egentlige genrejsning af omdømmet har Peter Warnøe først for nylig fået hul på. Torsdag kunne Nordic Eye præsentere en stribe nye kendte navne, som uden tvivl vil være med til at hæve venturefondens agtelse. 

Peter Warnøe kan således bryste sig af nu at have Maj Invests topchef, Jeppe Christiansen, med i investor board for fonden Nordic Eye II. En ansættelse, der må siges at være lidt af et scoop for Peter Warnøe, ikke mindst i lyset af at Jeppe Christiansen var en af de profiler, der forlod fonden under urolighederne tidligere på året.  

Ud over Jeppe Christiansen kommer investor board også til at bestå af Per Klitgaard, den tidligere administrerende direktør i Danica Pension, og serieiværksætteren Henrik Zillmer. 

Det er tre stærke navne, som investorerne formodentlig vil kunne samles om, og fonden har også præsenteret Martin Olin, den tidligere Symphogen-topchef, som nu afløser Michael Tandrup som administrerende direktør i Nordic Eye. 

Det er tydeligt, at Peter Warnøe er helt bevidst om, at han er nødt til at blive associeret med de rigtige mennesker, hvis tilliden til Nordic Eye skal genoprettes. Og indtil videre må man bare konkludere, at det går den rigtige vej.