Almbrand2

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Forsikringsselskab lander kæmpeaftale – Skulderklap til Vestas-direktør 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Forsikringsselskab lander kæmpeaftale 

Der er mange forsikringsdirektører, der må skele misundeligt til Alm. Brand-topchef Rasmus Werner Nielsen. Det skyldes hans nye aftale om forsikringssalg via landets største bilforhandlernetværk, Semler Finans Danmark, der blandt andet sælger VW, Audi, Seat og Skoda. På mange måder er det skelsættende, da aftaler med bilselskaberne typisk har ligget hos If Forsikring. Det er tillige et svendestykke for den ret nytiltrådte Rasmus Werner Nielsen, der netop ønsker at benytte partnerskaber og Alm. Brands salgsplatform til at få gang i forretningen. 

Set med Semlers øjne er det også en interessant udvikling, da det vedrører den store danske bilkoncerns eget og ret nystartede finansierings- og leasingselskab, Semler Finans Danmark, hvor man springer med på innovative løsninger inden for finansiering, leasing og privatleasing af biler, hvor forsikringsaftalen er med i pakken. 

I forvejen har Rasmus Werner Nielsen fået en fin medfart blandt analytikerne, og den store aftale må siges at være en fjer i hatten, der udløser en ugens vinder. Dog skal han og selskabet være opmærksomme på eventuelle interessekonflikter, da Alm. Brands eget leasingselskab også agerer inden for markedet for privatleasing af nye biler. 

 

Skulderklap til Vestas-direktør 

Det er næsten for banalt at konkludere, at Vestas har medvind i øjeblikket. Ikke desto mindre fik vindmølleproducenten og topchef Henrik Andersen i den grad rosende ord fra aktiemarkedet efter et halvårsregnskab i denne uge. Trods en ekstraordinær hensættelse i årets andet kvartal viste Vestas nemlig en stærk omsætning, der ikke ser ud til at være påvirket af covid-19.  

Det var i den grad noget, det nervøse aktiemarked kunne lide at høre, og Vestas-aktien lukkede på regnskabsdagen i nyt rekordniveau efter en stigning på over 9 procent. I kølvandet stod flere internationale banker klar med jere kursmål på den danske vindaktie, og blandt andre Citigroup, Deutsche Bank og JP Morgan var ude at justere deres tidligere forventninger i opadgående retning. 

Når Vestas i den grad blev mødt med rosende ord fra investorerne, var det især, fordi koncernen formåede at vokse ganske markant midt i en global pandemi, der rammer et i forvejen nervøst vindmarked, hvor prispres og en verserende handelskrig har sået stor tvivl om den fremtidige indtjening.  

For topchef Henrik Andersen, der nu har stået i spidsen for Vestas i lidt over et år, må de første 12 måneder som topchef siges at have været en udpræget succes.