frank vang web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Frank Vang-Jensen rykker til Nordea – Arla-boss tror på fremtiden

Peter Nyholm & Morten Johnsen giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

I InsideBusiness giver vi gerne gratis støtte til landets førende headhuntere. Derfor var det glædeligt, da Nordea offentliggjorde, at tidligere mangeårige direktør for Handelsbanken Frank Vang-Jensen bliver den nye stærke mand i Nordea Danmark, hvor han løser Peter Lybecker.

Vi skrev nemlig allerede i august følgende anbefaling af den konservative bankmand Frank Vang-Jensen, da han blev fyret på gråt papir fra stillingen som topchef i Svenske Handelsbanken i Stockholm:

”Måske er der et job til Frank Vang-Jensen hos Nordea. De kunne godt bruge en stabil og lidt kedelig bankmand i en topstilling efter så megen uro i banken, der engang var så god til at fremhæve egne konservative kvaliteter.”

Her på InsideBusiness fastholder vi anbefalingen af Frank Vang-Jensen. For Nordea har brug for en konservativ og stabil udvikling som den, Peter Schütze leverede så fornemt under finanskrisen.

Til gengæld lidt ærgerligt for Nordeas Peter Lybecker, der som en af de få danskere formåede at give modspil til den svenske topledelse, som i stigende grad synes at have glemt kundefokus og udvikling af forretningen, mens aktører som Danske Bank rykker i nye geværgreb som June, MobilePay og mere til.

 

Arla-boss tror på fremtiden

Umiddelbart må det ikke være let at være Arla-direktør Peter Tuborgh. Priserne på mælk og andre mejeriprodukter rasler ned, og den danske mejerigigant har nu i både 2015 og 2016 haft faldende toplinje.

Ikke desto mindre holder topchefen fast i målsætningen om, at man vil have en omsætning på 100 milliarder kroner i 2020. En optimistisk melding fra mælkedirektøren, der blandt andet sætter sin lid til, at nye vækstmarkeder i blandt andet Asien kan hjælpe Arla med at opnå sine ambitiøse mål.

Tuborgh kan læne sig op ad, at koncernen trods en presset omsætning fortsat tjener penge og dermed har masser af likviditet til at investere yderligere i netop at få endnu bedre fat på eksempelvis det vigtige kinesiske marked.