Tommy Ahlers1

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Jackpot hos tidligere minister og iværksætter – Alm. Brand-direktør passerer milepæl, men nu venter endnu større udfordringer

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Jackpot hos tidligere minister og iværksætter

Da iværksætter og tidligere minister Tommy Ahlers forlod politik tidligere på året, var det med en svada om, at ”politik handler meget om spillet og lidt for lidt om visionerne og de gode ideer”.

Afskedssalutten blev godt nok leveret, efter at Tommy Ahlers havde sagt farvel til en højtprofileret ministerpost til fordel for en taburet i folketingssalen som menigt folketingsmedlem, men nok om det.

For mens Tommy Ahlers resultater som minister ikke ligefrem går over i historiebøgerne, har iværksætteren efterhånden opbygget en solid trackrecord med gode investeringer.

Seneste skud på stammen er en investering i it-selskabet Peakon, som blev solgt i begyndelsen af i år for 4,3 mia. kr. Tommy Ahlers var i 2015 en af de første til at skyde penge i Peakon, der tilbyder software, der kan måle og forbedre medarbejdernes tilfredshed.

Salget af Peakon har fået overskuddet i Tommy Ahlers holdingselskab til at vokse til 46,7 mio. kr. Det højeste resultat, siden han stiftede i selskabet, hvilket betyder, at egenkapitalen er vokset til 117,4 mio. kr.

 

Alm. Brand-direktør passerer milepæl, men nu venter endnu større udfordringer

Det er tid til at sætte sig ned og fejre mission completed for forsikringsbranchens nok travleste topchef, Rasmus Werner Nielsen. For der er sjældent sket så meget på så kort tid i en større dansk forsikrings- og finanskoncern som Alm. Brand siden hans tiltrædelse som topchef for lige over to år siden.

Rasmus Werner Nielsen har sagt farvel til Alm. Brands position som finansielt supermarked, har fået solgt bank såvel som pensionsselskab og overbudt sig til købet af Codan for næsen af Gjensidige. Torsdag kunne Alm. Brand så meddele, at man har solgt aktier for 10,5 mia. kr. til at finansiere opkøbet.

Men selv om Werner Nielsen kan indkassere en ugens vinder for at passere den milepæl, tør vi godt sige, at større udfordringer venter forude.

For det første bliver det ikke uden sværdslag at få godkendt købet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der bl.a. vil undersøge den nye spillers rolle på erhvervskundemarkedet. Det kan altså ikke nås inden årsskiftet, hvilket Werner Nielsen ellers har stillet i udsigt.

Hertil kommer, at Codan er og bliver et rigtig risikofyldt opkøb at regne hjem. It-siden skal integreres, og det har allerede kostet milliarder af kroner at få Codans it-system op at stå.

Hertil kommer, at det svæver i vinden, hvor godt det rent faktisk går med Codans privatkundeforretning. For nylig nappede Codans Privatsikring-datter nemlig Nykredit ud af hænderne på Gjensidige. Spørgsmålet her er, om man har haft held til at flytte kunderne. Som InsideBusiness forstår det, går det trægere end ventet.

Går det ikke som ønsket, risikerer man, at bankerne i Lokale Pengeinstitutter ser en anden vej, når deres aftale med Codan skal genforhandles – og det kan trække tæppet væk under en pæn del af værdiskabelsen ved opkøbet, som jo har været vældig dyrt for Alm. Brands aktionærer. Desuden venter spørgsmålet, om Alm. Brand kan få Codans komplekse erhvervsforretning til at blomstre?

Så selv om Rasmus Werner Nielsen får en ugens vinder for den veloverståede emission, er det først nu, at arbejdet for alvor begynder.