Fitness world web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Kapitalfond sælger fra til Lego-familie – Pensionsverden undgår hård regulering 

Peter Nyholm & Morten Johnsen giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Vindere 

 

Kapitalfond sælger fra til Lego-familie 

Norske FSN Capital og Fondes danske frontfigur, Thomas Broe Andersen, kan se tilbage på en helt igennem godkendt uge. Tirsdag blev fonden kåret som årets bedste kapitalfond her i disse spalter, og mens de fleste kolleger netværkede til det årlige topmøde i Nyborg, løftede FSN sløret for, at man nu har solgt en betydelig del af fitnesskæden Fitness World til Lego-familiens pengetank Kirkbi. Samlet set overtager investoren fra Billund 64 procent af landets største fitnesskæde, men trods det store frasalg har FSN stadig majoriteten af stemmerne i selskabet og kan således fortsat diktere retningen. 

Den norske fond har tidligere lavet samme øvelse i forbindelse med Huscompagniet, der nogen tid efter Kirkbis investering blev solgt til de svenske kolleger fra EQT. Udefra kan øvelsen se lidt ejendommelig ud, men for FSN og fondens investorer er frasalget til Kirkbi en kærkommen mulighed for at sende udbytte tilbage til investorerne, der dermed hurtigt får noget valuta for deres investering. Hvad prisen på fitnessaktierne har været, vides ikke, men vi tør godt vove pelsen og konstatere, at den norske fond har fået en betydelig gevinst ved salget til Kirkbi. Når fonden samtidig beholder hånden på kogepladen og har udsigt til yderligere et solidt afkast om et par år, er der ingen vej uden om FSN i denne uge. 

 

Pensionsverden undgår hård regulering 

Store dele af den danske pensionsindustri kan ånde lettet op. For det ser ikke ud til, at man får ny og skrap regulering af risikotagning i ugaranterede pensionsprodukter. Det blev ellers sat på dagsordenen sidste år af Finanstilsynets direktør Jesper Berg og vicedirektør Jan Parner, som populært sagt var bekymrede for sammensmeltning af pensionskundernes opsparinger på grund af pensionsselskaber, der løber for høj en risiko og investerede med hovedet under armen i eksempelvis alternative investeringer.  

Debatten blev rundet af med en stor konference, og torsdag blev et høringssvar så offentliggjort af Finanstilsynet. Stort set alle respondenterne er enige om, at det ikke er nødvendigt med skrappe grænser for risikotagning i ugaranterede produkter. Kun Ældre Sagen ønsker mulighed for, at kunderne altid skal kunne vælge et produkt med lavere risiko end standardproduktet. Derimod skal det fortsat være selskabernes bestyrelser, som fastsætter risikotagningen i de enkelte pensionsprodukter. Og så er alle sjovt nok enige om, at der skal gives mere information om risikoen til kunderne.  

InsideBusiness vil nøjes med at ønske pensionsbranchen og især Forsikring & Pension til lykke med, at det ser ud til, at man undgår vanskelig regulering på pensionsområdet.