larsmørch

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Næsten royal velkomst til ny Jyske Bank-direktør – Dansk M&A-chef kravler til tops internationalt

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Vinder

Næsten royal velkomst til ny Jyske Bank-direktør

Så blev det endelig tronskiftetid i Jyske Bank med Anders Dams exit til fordel for Lars Stensgaard Mørch. Noget af chefskifte, idet det har stået på i flere år nu, mens Lars Mørch har taget en større og større del af arbejdsopgaverne i Jyske Banks direktion.

Det er imponerende flot holdt ud af Lars Mørch, som ofte har måttet pendle mellem Silkeborg og København, hvor han også har stået for integrationen af Jyske Banks køb af Handelsbanken. Det vidner om en stærk karakter, at han har klaret det, ligesom Anders Dam har formået at give ham mere og mere plads for til sidst at overdrage ham nøglerne til banken.

Respekt for det.

Der er da heller ingen tvivl, at Lars Mørch er højt respekteret bredt i den danske banksektor for at være fagligt stærkt og en helt igennem god fyr. Det vidnede den overordnede positive pressedækning af skiftet da også om. Vi kan ikke dog ikke helt tilslutte os udlægningen i Dagbladet Børsen, hvor en overskrift udlagde det, som om Lars Mørch har ’særlige evner’. Det hentyder snarere til personers kontakt til åndeverdenen, og det vil vi trods alt ikke tilskrive Mørch.

Kun i Berlingske var Simon Bendtsen ude med riven efter Lars Mørchs fortid i Danske Bank og hans rolle i hvidvasksagen. På InsideBusiness vil vi dog lægge den sag, som Berlingskes journalisthold har redet næsten til døde, på hylden i denne uge, hvor man må sige, at Lars Mørch får fortjent oprejsning.

Til gengæld vil vi følge med i hans ret skarpe udmeldinger om Totalkredit-aftalen, hvor han fortsætter Anders Dams linje – andet ville da også være tåbeligt.

Det næste interessante skridt bliver, om Lars Mørch formår at bygge samarbejder med andre banker om primært realkreditformidling i konkurrence med Totalkredit-samarbejdet. På InsideBusiness levner vi ham gode odds for at lykkes med opgaven. Ikke mindst hvis Jyske Bank sætter en del af ejerskabet af Jyske Realkredit på spil.

I mellemtiden får Anders Dam og Lars Mørch en sjældent flot ugens vinder til deling.

 

Dansk M&A-chef kravler til tops internationalt

Efter 12 år som en af de mest centrale skikkelser i Deloittes succesfulde M&A-forretning kravler 45-årige Sigurd Ersted Jensen nu til tops internationalt i revisions- og rådgivningskæmpen.

Den tidligere FIH Partners og Carnegie-mand har i flere år været chef for Deloittes Corporate Finance-afdeling i Nord- og Sydeuropa samt en del af den danske topledelse.

Nu har Sigurd Ersted Jensen dog taget et imponerende internationalt skridt op i Deloitte, hvor han er blevet forfremmet til global chef for Deloittes corporate finance-aktiviteter.

Forfremmelsen sætter Sigurd Ersted Jensen i spidsen for Deloittes over 2.000 corporate finance-folk, som årligt står bag mere end 1.000 virksomhedshandler på globalt plan.

Under Sigurd Ersted Jensens ledelse har Deloittes danske corporate finance-afdeling for alvor slået sit navn fast som en slagkraftig M&A-rådgiver i Danmark. Deloitte var således den første af de store revisionshuse, der for alvor kaprede tunge mandater ved kapitalfondene, og i dag kæmper Deloitte side om side med de hjemlige investeringsbanker om de indbringende M&A-mandater.

I 2021 tog Deloitte tronen som den uafhængige M&A-rådgiver, der stod bag flest virksomhedshandler, mens man i 2022 dog måtte se sig slået af rivalen PwC.