Netcompany buldrer mod børsnotering
Stifteren og direktøren i Netcompany, André Rogaczewski, nærmer sig mållinjen i rasende fart.
Den fremadstormende it-darling er i topform forud for den kommende børsnotering af selskabet til sommer, og hvis de gode takter fortsætter i prospektet, kan kapitalfondsejerne i FSN Capital og stifteren selv efter alt at dømme se frem til en klækkelig belønning fra de kommende aktionærer på fondsbørsen.
Selskabet ventes at blive noteret i juni i år, og økonomien fremstår knivskarp i seneste regnskab. Her trumfer resultaterne rekordåret 2016. I 2017 voksede Netcompanys driftsindtjening med 73 procent til 369 millioner kroner, mens omsætningen steg med 57 procent til 1,4 milliarder kroner.
En del af omsætningsvæksten er relateret til købet af det engelske it-selskab Hunter Macdonald sidste år, men den organiske vækst tegner sig alene for hele 37 procent af omsætningsvæksten, hvilket topchefen bemærker er ”meget højt.”
Højt er det, men omsætningen på 1,4 milliarder kroner giver alligevel kun Netcompany en markedsandel i Danmark på 7 procent, og derfor er der stadig plads til at vokse – også på det vigtige hjemmemarked, hvor Netcompany for tiden ligger i åben krig med de andre it-selskaber om blandt andet de vigtige offentlige kontrakter. Samtidig står selskabet over for en stor ekspansion i udlandet, hvilket købet af Hunter Macdonald også vidner om, så der skulle være masser af vækstpotentiale at købe sig ind i som aktionær.
Indtil videre er det i hvert fald lykkedes André Rogaczewski og Netcompany at gøre indtryk på de kommende aktionærer forud for børsnoteringen.
Rogaczewski selv ligner den store vinder.
Bryggeri rammer historisk milepæl
Bryggerikoncernen Royal Unibrew kunne i to omgange lade champagnepropperne springe i hovedsædet i Faxe tirsdag. Den nye topchef, Hans Savonije, præsenterede først et regnskab, som var bedre end nogensinde før, og ikke længe efter blev han belønnet af aktionærerne, som sendte aktien op i historisk høje niveauer. Overskuddet steg i 2017 til 831 millioner kroner efter skat, hvilket er det højeste nogensinde for koncernen.
Præstationen blev prompte belønnet af aktionærerne, der samme dag hævede selskabets markedsværdi til 20 milliarder kroner – det højeste niveau nogensinde.
Og selv om den hollandske topchef først satte sig i direktørstolen i september sidste år, kan han med rette høste – i hvert fald en del af den – æren for resultatet.
Savonije blev hentet ind som international direktør i 2008, og i den rolle sørgede han blandt andet for at selskabet overlevede den fejlslagne ekspansion i Polen kort før finanskrisen. I tæt parløb med den tidligere administrerende direktør Jesper B. Jørgensen reddede han efterfølgende det gældsplagede bryggeri fra kreditorerne, og da Jørgensen sidste år blev strittet ud i september, besluttede bestyrelsen at lade Savonije overtage forretningen.
At Royal Unibrew efter en langvarig turnaround nu formår at ramme flere historiske milepæle, har Savonije således en stor aktie i.