legobil

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Nok en topprofil siger farvel til Nykredit – Warnøe fortsætter genrejsningen med ny fond

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Nok en topprofil siger farvel til Nykredit

Så blev det tid til et jobskifte for den mangeårige Nykredit-chef Peter Kjærgaard, der har siddet tre et halvt år som chef for Nykredit Wealth Management. Som ny topchef for Formuepleje får han nu fod under eget bord, efter at Formuepleje har fået Lars Larsen Group ind som største aktionær.

Der bliver dog ikke just nogen walk in the park. Formuepleje har nemlig tabt store beløb på den nuværende svære markedssituation, og det er jo sådan, at man bliver hårdere ramt, hvis man er gearet, og det er Formuepleje, ligesom man har haft udfordringer med at forklare sin bonusmodel.

Set med Nykredits briller er det stof til eftertanke. For det er ikke første gang, at man mister en velrenommeret profil. Det skete f.eks. også, da Camilla Holm fra stillingen som Totalkredit-direktør skiftede til PFA.

Man kan måske stille spørgsmålet, om Nykredits stjerneprofiler føler, at de rammer en slags glasloft, inden de når koncerndirektionen, der som bekendt består af de fire voksne hanløver Michael Rasmussen, Anders Jensen, Tonny Thierry Andersen og David Hellemann som yngstemand.

Nu rykker 52-årige Peter Kjærgaard i hvert fald videre, inden der blev en blød koncerndirektørstol ledig. Det udløser en ugens vinder.

 

Warnøe fortsætter genrejsningen med ny fond

Vejen tilbage i det gode selskab har været lang for den skandaleombruste venturefond Nordic Eye og dens stifter og partner, Peter Warnøe.

Men noget tyder på, at investorerne har tilgivet Peter Warnøe, der har været på overarbejde for at genrejse tilliden til fonden efter en række sager om bedrageri og mandatsvig og et bittert brud med tidligere partner, investoren Lars Tvede.

Men tiden læger alle sår. Og for Peter Warnøe ser tiden ud til at have arbejdet for ham.

I begyndelsen af året rejste Peter Warnøe godt 700 mio. kr. til Nordic Eyes tredje fond. Og nu vil Peter Warnøe rejse endnu en fond i samarbejde med Kasper Kruse Petersen, der kommer fra investeringsbanken Drake Star. Fonden er en såkaldt secondary fond på en halv mia. kr., der skal investere i ’brugte’ ejerandele i unoterede iværksætterselskaber.

Med møgsagerne i bakspejlet venter nu Peter Warnøe en mere klassisk udfordring: At levere et afkast til de mere end almindeligt trofaste investorer. Her har Nordic Eye fortsat meget at bevise, idet det kun er blevet til tre exits i fondens levetid.

Dertil kommer, at en af fondens porteføljeselskaber, tatoveringsplatformen Tattoodo, er i alvorlige problemer. Tattoodo har været under økonomisk pres siden coronakrisen, og er netop blevet sendt i rekonstruktion, fordi det ikke er lykkedes at rejse den nødvendige kapital fra investorerne.