søren skou web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Ny medvind til Mærsk-boss – Erhvervsfolk poster liv i konkursramt entreprenørgigant

Peter Nyholm & Morten Johnsen giver et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Ny medvind til Mærsk-boss

Timing er helt essentielt, hvad end det handler om at investere i containerskibe eller oliefelter. Den lektie har A.P Møller-Møller Mærsk lært på den hårde måde de senere år, men alt tyder på, at en Mærsk-mand har haft noget nær perfekt timing.

Topchef Søren Skou afløste selskabets mangeårige topchef Nils Smedegaard sidste sommer, og siden da er det stort set kun gået fremad for Mærsk. Senest var storbankerne Nordea og Barclays på gaden med positive analyser, og det var i denne uge med til at sikre den ellers så hårdtprøvede Mærsk-aktie yderligere fremgang.

Hele 40 procent er aktien nu steget de sidste 12 måneder, og selv om Søren Skou på ingen måde har sat gang i en paladsrevolution på Esplanaden, så kan det meget vel ende med, at han i historiebøgerne kommer til at fremstå som lidt af en sejrherre.

 

Erhvervsfolk poster liv i konkursramt entreprenørgigant

Det sendte chokbølger gennem dansk erhvervsliv, da det traditionsrige entreprenørfirma Pihl & Søn i 2013 gik konkurs. Talrige projekter især i udlandet var kørt skævt, og i sidste ende kunne firmaet ikke nå til enighed med de bekymrede kreditorer.

Nu genopstår det store byggefirma imidlertid i ny form, men med samme navn og ikke mindst samme direktør. Bag selskabet står en række folk i byggebranchen samt Vækstfonden og erhvervsmanden Lars Christian Brask, der skal være formand i den nye virksomhed.

Ambitionen er at have 30-40 medarbejdere inden for de næste par år, men det er klart, at firmaet på sigt har store ambitioner om at bide skeer med de tunge drenge som MT Højgaard, Hofmann og NCC.

Her på InsideBusiness glæder vi os over, at et dansk erhvervsklenodie genopstår, og det bliver spændende at følge selskabets udvikling.