Pengene vælter ind i Axcels problembarn
Kan man tillade sig at kalde Danmarks Skibskredit et problembarn? Denne uges opjustering taler direkte imod, men ikke desto mindre har den flydende bank indtil videre ikke været en guldrandet investering for Axcel.
Kombinationen af stigende renter og en solid kreditbog kan dog vise sig at være den perfekte kombination for shippingudlåneren, der ud over Axcel tæller PKA og PFA i ejerkredsen.
Som tidligere beskrevet i InsideBusiness vil landets største kapitalfond meget gerne sælge selskabet inden for en overskuelig fremtid, så man dermed kan få lukket sin fjerde fond.
Det har dog indtil videre knebet med at finde købere til Danmarks Skibskredit, blandt andet fordi Axcel betalte en særdeles høj pris for selskabet og siden ikke har formået at øge indtjeningen i selskabet som forventet.
I denne uge opjusterede skibsbanken imidlertid forventningen til årets overskud til op mod 675 millioner kroner, hvor man tidligere ventede en indtjening på 335 millioner kroner.
Måske er det netop den udmelding, der skal til for at lokke købere ud af busken, så Axcel endelig kan få solgt Danmarks Skibskredit.
Stor hæder til containerboss
De senere år er roserne væltet ned over blandt andre danske techikoner og venturehåb – både offentligheden og medierne synes at have glemt, at der rundtomkring stadig findes rigtig mange gammeldags, kedelige industrivirksomheder herhjemme, der gør det utrolig godt.
Derfor er det forfriskende, at hæderen som årets ejerleder i går tilfaldt Layland Barker, der fortsat står bag containerkoncernen Titan Containers, som han selv grundlagde for 35 år siden.
I dag omsætter man for over 700 millioner kroner, og godt hjulpet af et boomende transportmarked tjente man alene sidste år over en kvart milliard før renter og afskrivninger.
Uden tvivl en lækkerbisken for de fleste kapitalfonde, og mon ikke også flere har været forbi og har smidt en kaffeinvitation gennem brevsprækken.
De økonomiske resultater er ikke til at tage fejl af, men i et år, hvor mange ansatte pludselig skal til at bekymre sig om at kunne betale regningerne, har den garvede direktør blandt andet givet de godt 220 ansatte lønforhøjelser og fremskudt årets bonus.
Ligesom der er grund til at hylde Layland Barkers bedrifter, bør man også kippe med flaget for det investeringsselskab under Lego-familien, der købte sig ind i Tital Containers tilbage i 2019.
Indtil videre ser det ud til, at pengetanken har gjort de mange velbegrundede fordomme om støvede pengetankes alternative investeringer til skamme takket være godt gammeldags købmandskab.