;
polack-web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Pensionsboss sejrer i Nykredit-saga – Topchefen i Nets er ikke til at slippe af med 

Peter Nyholm & Morten Johnsen giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere 

Pensionsboss sejrer i Nykredit-saga 

PFA’s noget fåmælte topchef, Allan Polack, er ikke til at komme uden om i denne uge. Den tidligere Nordea-chef ser ud til at have gjort lidt af et røverkøb, da han i denne uge kunne konstatere, at den øverste ledelse og ejerne i Nykredit skrotter en omdiskuteret børsnotering for i stedet at sælge 16,9 procent af selskabet til et konsortium af pensionskasser med PFA i spidsen.  

Ikke nok med at det lykkedes Allan Polack at sætte sig tungt på de fleste aktier i den handel, han ser også ud til at have fået aktierne til en pris, der ligger et godt stykke under det, aktierne ville koste ved en børsnotering. Samtidig har han på forunderlig vis også formået at holde tilpas ro i rækkerne, til at historien ikke er sivet til medierne undervejs i forløbet, hvilket potentielt ville have været katastrofalt.  

Sluttelig kan Polack og PFA også sige venligt tak for sidst til Nykredit, der i 2002 stillede halvanden milliard kroner til rådighed for det dengang kriseramte PFA og dengang var med til at redde pensionsgiganten. Nu kan PFA hjælpe Nykredit-ejeren Forenet Kredit med at undslippe en kontroversiel børsnotering, der gennem de senere år har givet anledning til voldsom debat i baglandet. Tillige kan Polack se frem til at blive en del af et selskab, hvor indtjeningen er i hastig fremgang. 

 

Nets-direktør er ikke til at slippe af med 

Få danske topchefer er blevet forgyldt som Nets’ Bo Nilsson. Først efter børsnoteringen og nok en gang efter salget til amerikanske Hellman & Friedman. Der er med andre ord penge nok på bogen, til at Nets-topchefen kan glemme alt om at møde tidligt på arbejde. Han kan i stedet hellige sig lange ferier på sydhavsøer og herlighedsinvesteringer som det mulige køb af TV 2, som InsideBusiness har skrevet om. 

Men nej, sådan arbejder Bo Nilsson ikke. I denne uge lød det frejdigt over for Børsen, at han gerne vil blive i Nets som topchef under de nye amerikanske ejere. Han er endda ”klar og motiveret”.  

Den mentalitet kan vi ikke lade være med at have respekt for på InsideBusiness. Det er dog et godt spørgsmål, hvordan HR vil sikre en passende aflønning af Bo Nilsson. En egentlig lønmodtagerrolle er næppe meningsfuld – og skal han motiveres af penge, skal han købe sig til en bid af kagen, så han kan mærke varmen i kogepladen, hvis noget går galt i den nye selskabskonstruktion under Hellman & Friedman.  

Under alle omstændigheder vil InsideBusiness ønske ham held og lykke. Det er dog et arbejdsengagement, man ikke ser hver dag.  Derfor er Bo Nilsson denne uges vinder.