Respekteret bankprofil vælger Sjælland og Nykredit
Det blev ikke svært for afgående Handelsbanken-landechef Lars Moesgaard at finde et nyt arbejde efter salget af Handelsbankens danske afdeling til Jyske Bank. Som InsideBusiness forstår det, leverede han overdragelsen af Handelsbanken til Silkeborg til UG med kryds og slange – og Jyske Bank, som ikke har landets laveste gennemsnitsalder på direktionsgangen havde gerne tilbudt ham et godt job.
Men sådan blev det ikke, nok primært fordi Lars Moesgaard foretrak at blive boende, men også fordi han fik tilbudt en passende stilling som direktør for Retail Banking i Nykredit.
Lars Moesgaard er nemlig et eksempel på den slags bankfolk, som har gjort Handelsbanken til et attraktivt sted at rekruttere fra med fokus på god bankdrift, konservativ kreditgivning og decentral ledelse. Se bare Frank Vang-Jensen, som i dag er topchef i Nordens største bank, Nordea. Også han har en fortid i Handelsbanken.
Lars Moesgaard får en velfortjent ugens vinder. Ikke kun fordi han er hurtigt videre, men også for en veleksekveret overdragelse af Handelsbanken til Jyske Bank. Det kendetegner en person med orden i penalhuset.
Investeringsbank løber igen med hæder
Danske Banks daværende topchef Thomas Borgen måtte i årevis ærgre sig blå og grøn over, at han i et ubetænksomt øjeblik fik udtalt, at banken gik benhårdt efter at være blandt de førende i de såkaldte Prospera-undersøgelser.
Den årlige undersøgelse, der måler kundetilfredsheden med de store banker inden for en række områder, blev nu pludselig hvert år noget landets største bank fik smidt i hovedet, hvis man ikke havde forbedret sig tilstrækkeligt.
Siden da har Danske Bank haft rigeligt andet at slås med og den brede offentligheds fokus på undersøgelserne er derfor ikke nær så stor i dag.
Det ændrer dog ikke på, at Prospera-undersøgelserne er et uhyre vigtigt instrument især for de store nordiske investeringsbanker, når de skal positionere sig i kampen om at sikre sig de bedste mandater.
Netop derfor har der uden tvivl været brede smil hos Carnegie i denne uge, da den uafhængige bank igen i år er blevet kåret som den førende aktør inden for ECM og klassisk M&A foran norske ABG og SEB.
Især i Sverige har Carnegie gennem de senere år, undtaget 2022, udviklet en uhyre skarp børs-maskinene, hvor man nærmest skyder noteringer afsted på ugentlig basis, og selv om man herhjemme fortsat er et stykke efter Danske Bank og Nordea i den del af forretningen har banken også i år haft et særdeles indbringende M&A-år. Her har man blandt andet stået bag salget af GSV for Catacap, ligesom det lykkedes at finde en ny ejer til Lomax, der blandt andet havde tidligere EQT-chef Peter Korsholm i ejerkredsen.