Graviditetssager hjemsøger forsikringsbranchen
Forsikringsbranchens sager om forskelsbehandling af gravide har efterhånden udviklet sig til en yderst pinlig føljeton for branchen.
Siden det blev afdækket i bl.a. DR, at en lang række af forsikrings- har forskelsbehandlet gravide og nybagte mødre, har det udløst politianmeldelser af flere af selskaberne, store bøder og generel kritik fra Finanstilsynet.
Oprydningen er dog langt fra slut, selvom forsikringsbranchen nok måtte gerne så, at sidste punktum blev sat i sagen. Men Finanstilsynet har bidt sig fast, og det har udløst, at en række selskaber har fået nye rap over nallerne.
Inden for få dage i denne uge har Finanstilsynet været efter Topdanmark, Gjensidige, Alm. Brand og GF Forsikring. Hos Topdanmark og Alm. Brand har det ført til påbud om at ændre sine vilkår for dækning af afbestillingsforsikringer for gravide, mens Gjensidige og GF Forsikring slipper med påtaler.
Selvom forsikringsselskaberne generelt scorer højt på kundetilfredsheden, er der ingen tvivl om, at sagerne har givet branchen og selskaberne alvorlige ridser i lakken, fordi de fremstår som en branche, der kerer sig mindre om kvinder i en sårbar situation.
Det udløser en ugens taber.
Børsdrømme brister igen i Saxo Bank
Bedst som man troede, at Saxo Bank endelig stod til at lykkes med sine hede drømme om en børsnotering, tog man fejl.
For endnu engang, fristes man til at sige, må Saxo Bank erkende, at børsdrømme ikke bliver til andet end drømme.
Optimismen var ellers stor, da Saxo Bank og stifter og adm. direktør, Kim Fournais, i september fortalte, at ejerkredesen endnu engang arbejdede aktivt på at børsnotere banken.
Tilmed var der tale om en langt mere konkret plan denne gang. Planen gik ud på at blive børsnoteret via børsskallen DCAC på børsen Euronext i Amsterdam. Det skulle ske i en manvøre, hvor aktionærerne Geely Financials Denmark og Sampo ville sælge aktier til DCAC og den vej igennem lade Saxo Bank blive børsnoteret på Euronext. Forventningen var, at Saxo Bank ville opnå en markedsværdi på omkring 15 mia. kr.
Ifølge Kim Fournais følte man sig i Saxo Bank ”trygge” ved, at Saxo Bank denne gang ville få held med børsnoteringen på trods af, børsmarkedet har været frosset til is som en konsekvens af krigen i Ukraine, som forinden havde fået en lang række andre danske selskaber til at droppe deres børsplaner.
Den erkendelse har nu også ramt Saxo Bank og ejerkredsen, som ”efter nøje overvejelse” har besluttet, ”at timingen ikke er optimal”.
At det skulle tage Saxo Bank flere måneder at nå til den erkendelse, er ligeså overraskende som at ejerkredsen i første omgang troede, at en større børsnotering var mulig i det nuværende marked.
Ugens taber går derfor til Saxo Bank.