Foto - FSR - danske revisorer

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Revisionskæmper vinder magtkamp i brancheforening – Ombejlet bank leverer varen

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Revisionskæmper vinder magtkamp i brancheforening

De store tryner de små. Sådan er det i skolegården, og sådan er det tydeligvis også i revisionsbranchens brancheforening FSR – Danske Revisorer.

Først måtte brancheforeningens direktør, Lars Storr-Hansen, trække sig efter bare to måneder i sædet. Bruddet skyldtes – som InsideBusiness har afdækket – intern uenighed mellem Lars Storr-Hansen og big four-husene EY, PwC, Deloitte og KPMG, som internt har presset på for et stadig tættere samarbejde mellem FSR og Dansk Erhverv.

Uenigheden fik Lars Storr-Hansen til at tage sit gode tøj og forlade brancheforeningen, som straks sendte bud efter headhunterfirmaet Odgers Berntson til at finde afløseren.

I denne uge kunne brancheforeningen så annoncere, at det bliver Rigsrevisionens øverste chef, Lone Strøm, der sætter sig i direktørstolen til juni.

Men nok så væsentligt fulgte en separat pressemeddelelse fra FSR – Danske Revisorer om, at brancheforeningen knytter endnu tættere bånd til Dansk Erhverv gennem en ny strategisk samarbejdsaftale, som endda betyder, at FSR flytter ind til Dansk Erhverv på Slotsholmsgade.

Selv om brancheforeningens formand understreger, at FSR ”helt og holdent bevarer sin uafhængighed”, må det utvivlsomt vække glæde i big four-husene, når formanden fremhæver, at foreningen og Dansk Erhverv har fælles interesser i bl.a. liberaliseringen af advokatmarkedet. Hvilket de mindre revisionshuse på ingen måde har samme interesse i.

Magtkampe er sjældent kønne, men de finder som regel deres vinder. Derfor går denne uges vinder til big four-husene.

 

Ombejlet bank leverer varen

På en dag, hvor Spar Nord fik gedigne kursklø efter at have skåret ned på udbyttebetalingsprogrammet, er det værd at lægge mærke til Sparekassen Sjælland-Fyn, der kravlede et par procent op på børsen efter at have leveret et rekordregnskab. På et år er kursen på banken steget fra 98 til 216 svarende til en samlet værdi på 3,8 mia. kr.

Kun Sydbank kommer i nærheden af lignende kursstigninger på et år med 86 pct. Sparekassen Sjælland-Fyn med Lars Petersson i spidsen må da også i den grad siges at være ombejlet med både Jyske Bank og Sydbank i ejerkredsen. Spørgsmålet er, om man på sigt bliver opkøbsmål. Sydbank har udtrykt særdeles stor interesse for banken tidligere. Men Anders Dam i Jyske Bank har for nylig hjulpet Sparekassen Sjælland-Fyn med en kapitaludstedelse, så spørgsmålet er, hvem der er mest i kridthuset. Det er i hvert fald næppe Nykredit, som blev vraget i forbindelse med kapitaludstedelsen.

Der er dog ikke tvivl om, at man med markedsføringen af egenbetalte aktieanalyser selv har spillet en rolle i at få kursen banket op.

På den baggrund får Lars Petersson en velfortjent ugens vinder med en så flot kursstigning og forretningsmæssig stærk udvikling i banken.