;
På baggrund af en ny analyse opfordrer Dansk Industri til, at det offentlige fokuserer kræfterne på at blive bedre til at indkøbe rådgivningsydelser. PR-foto

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: SAS-direktør får øverste stilling i DI – Barsk strategi giver pote for ISS-topchef 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere 

SAS-direktør får øverste stilling i DI 

Dansk Industri (DI) har fundet en ny topchef, og ved den lejlighed tager Lars Sandahl Sørensen et stort karrierespring. 

Efter måneders spekulationer om, hvem der skal overtage rollen som topchef i landets største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation, blev der torsdag sat navn på den nye frontfigur. 

Valget er faldet på den erfarne operativchef i SAS, Lars Sandahl Sørensen, der kommer med en bred vifte af erfaringer. 

Tidligt i sin karriere arbejdede han for DI som konsulent, og siden har han – foruden luftfart – haft sin gang inden for både turisme og rengøringsbranchen, og han har sågar nået at arbejde som hovedjæger i et par år. 

Efter 26 år i felten vender han nu tilbage til DI som topchef, hvor han tager over efter forgængeren Karsten Dybvad, der stoppede i december sidste år for at blive bestyrelsesformand i Danske Bank. 

Hvis ellers Lars Sandahl Sørensen passer i rollen som DI-topchef, kan han efter alt at dømme se frem til at skue ned over Københavns Rådhusplads i mange år fremover. I de 27 år, erhvervsorganisationen har eksisteret, har DI nemlig kun haft to permanente topchefer foruden den nye direktør Sørensen. 

Karsten Dybvad sad i 8 år som direktør i DI, før han med øjeblikkelig virkning blev formand i Danske Bank, og hans forgænger, Hans Ole Christensen, sad i 18, før han trak sig tilbage. 

Lars Sandahl Sørensen træder ind i en af de mest indflydelsesrige positioner i dansk erhvervsliv – og hvis han skulle blive træt af jobbet, viser Karsten Dybvads cv, at det er ganske karrierefremmende at bevæge sig rundt på DI’s glasbelagte direktionsgang. 

 

Barsk strategi giver pote for ISS-topchef 

Med en årsløn på 18 millioner kroner – mere end 177 gange den gennemsnitlige ansattes løn – er topchef Jeff Gravenhorst en dyr mand at have siddende i spidsen for servicegiganten ISS. Men på det seneste har han vist sig at være alle pengene værd. 

Den globale servicevirksomhed overrasker investorer og analytikere positivt i første kvartal, hvor selskabet lander en omsætning på 18.681 millioner kroner, hvilket er 374 millioner kroner mere, end hvad analytikerne havde forventet. 

Den overraskende stærke vækst er ifølge topchefen et resultat af den nye strategi, der blev lanceret af ISS i december sidste år. Her valgte man at opsige 100.000 medarbejdere og frasælge aktiviteterne i 13 lande for at fokusere på de vigtigste kunder, og det skulle altså være strategiens øgede fokus på kernekunderne, som har givet pote i første kvartal. 

Væksten blandt de såkaldte key account-kunder er generelt bedre end væksten blandt resten af kunderne, og ved at skære noget af fedtet bort, kommer det nu til udtryk i omsætningstallene. 

Aktiekursen steg onsdag med 5,3 procent i forhold til dagen før og lå stabilt omkring kurs 219,5 dagen igennem. 

ISS-topchefen ser således ud til at kunne gå på weekend med en ganske god fornemmelse i maven. Hans strategi virker, investorerne er tilfredse, og Jeff Gravenhorst kan med god samvittighed høste æren.