;
joergen-vig

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Lego-topchef og mystik i Victorias vilde kurshop

Peter Nyholm & Morten Johnsen giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Stor mystik om vildt kurshop

Victoria Properties var tidligere et af landets førende ejendomsselskaber, men især en bitter strid med banken FIH var med til at sende selskabet på glatis. Egenkapitalen i selskabet er således i skrivende stund et rundt 0, men det ændrer ikke ved, at Victoria Properties på kort tid er blevet børsmarkedets helt store vinder. Siden nytår er det lukningstruede ejendomsselskabs aktie steget med næsten 400 procent og det vel at mærke uden nogen forklaring.

Selskabets ledelse ser noget forbløffet til og måtte for nylig understrege, at man altså hverken pludselig har fundet olie eller ramt en guldåre.

”Ledelsen i Victoria Properties vil med denne meddelelse præcisere og tydeliggøre, at der ikke er ændringer i Victoria Properties’ økonomiske stilling. Ligeledes er der ikke offentliggjort planer vedrørende den fremtidige strategi i selskabet,” skriver selskabet, der også bekræfter, at egenkapitalen således stadig er ca. 0 kr.

Det virker investorerne dog bedøvende ligeglade med, og man må formode, at fondsbørsen følger nøje med i udviklingen, for meget tyder på, at nogen enten spiller russisk roulette eller ved noget, som det øvrige aktiemarked ikke ved.

 

Lego-boss i fint selskab

Den tidligere Lego-topchef Jørgen Vig Knudstorp er en ombejlet herre. Det var blandt andet derfor, Kirkbi-familien sidste år valgte at forfremme sin topchef og give ham plads for enden af bestyrelsesbordet.

Jobbet som formand i Lego betyder samtidig, at Jørgen Vig nu også får frihed til at påtage sig andre poster rundtomkring i verden, ligesom andre danske erhvervsfolk såsom Jim Snabe og Nils Smedegaard Andersen tidligere har gjort med stor succes.

Første post til den mangeårige Lego-direktør kom i denne uge, da den internationale kaffegigant Starbucks valgte at indstille den tidligere McKinsey-mand til bestyrelsen i selskabet, der har en markedsværdi på over 85 milliarder kroner.

”Jørgen Vig Knudstorp vil bibringe Starbucks bestyrelse global udøvende lederskabserfaring fra en af verdens berømteste legetøjsproducenter og genkendelige mærker. Han vil endvidere bidrage med dokumenteret innovation og unik indsigt i brand og digital markedsføring, strategi, forbrugerprodukter og internationale forretninger og distribution,” lød det begejstret fra Starbucks i forbindelse med indstillingen af Vig Knudstorp.