joergen-vig

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere – LEGO-topchef og EQT-sejr

Peter Nyholm & Morten Johnsen giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere

Jørgen Vig Knudstorp rykker op i superligaen

Som direktøren for det hele med årelang megasucces bag sig er det svært at få en forfremmelse. Men det lykkedes Legos topchef, Jørgen Vig Knudstorp, som nu bliver formand for Lego. Hullet efter en af de mest succesfulde danske topchefer bliver svært at fylde. I første omgang tager indiskbritiske Bali Padda over. Men der mangler en langsigtet løsning for topposten i Lego, sagde Jørgen Vig Knudstorp til Berlingske Business.

 

EQT snupper igen milliardselskab

Det er efterhånden ved at være sådan herhjemme, at når der bliver sat et tilpas stort selskab til salg, så er det altid den samme kapitalfond, der ender med at snuppe virksomheden.

Svenske EQT har således de senere år overtaget en perlerække af danske selskaber, herunder Tiger, Huscompagniet, Sitecore og en række andre. I denne uge var det så Fertin Pharma, der blev overtaget af den offensive svenske fond, der lader til at vinde stort set alle de processer, man deltager i. Denne gang var det blandt andet den svenske gigant Swedish Match og kapitalfonden Triton, der måtte se sig slået i opløbet.

Købet af Fertin Pharma i en handel, der værdisætter selskabet til i underkanten af 3 milliarder kroner, sker, i umiddelbar forlængelse af at ærkerivalen Nordic Capital atter en gang er snublet på målstregen i forbindelse med at overtage Matas-konkurrenten Normal. Som InsideBusiness tidligere har beskrevet, venter vi fortsat at se, om EQT og den danske chef Morten Hummelmose kan vride et solidt afkast ud af sine mange opkøb, men ingen tvivl om, at den svenske fond lige nu er i en klasse for sig herhjemme.