Vindere
Apple, Jyske Bank og Nordea driller MobilePay
Det har været et kæmpestort sats for Danske Bank at få rullet MobilePay ud i de danske butikker som rigtigt betalingsmiddel i konkurrence med dankortet og andre betalingskort. Men det har været et langt og sejt træk for især Danske Bank, som måtte sande, at det var nemmere at oprette et system til deling af regningen mellem venner på restaurant end at få detailhandlen til at skifte til mobilbetaling. Lige indtil Apple i denne uge tordnede ind på det danske betalingsmarked sammen med de to danske partnere Jyske Bank og Nordea.
Det skal nok blive en kæmpe succes. For Apple er et superbrand med en brugerkontakt, som får bankerne til at lige noget fra et andet årtusinde. Apple repræsenterer det, de unge vil have. Samtidig har Apple med vanlig snuhed forbeholdt sig selv den letteste betalingsfunktionalitet. Der er ikke noget med at taste koder ind, kun fingeraftryk, og det er lette point.
For de gamle bankronkedorer som eksempelvis tidligere Nordea-direktør Peter Lybecker er det lidt af en oprejsning at drille Danske Bank og MobilePay. For det var en stor frustration for netop Nordea, da Danske Bank snigløb de andre banker i Swipp-samarbejdet og skabte MobilePay. Heller ikke Jyske Bank var formentlig begejstrede for Danske Banks enegang og megen PR på MobilePay.
Nu er spørgsmålet hvor længe MobilePay kommer til at være et betalingsalternativ til de mange nye spillere og Apple Pay. For selv om alle bankerne i sidste ende burde støtte MobilePay på grund af den billigere konto til konto-betaling, så er Apple Pay en dødsensfarlig udfordrer.
DSV-boss laver hattrick
Transport- og logistikvirksomheden DSV har aldrig fået samme opmærksomhed fra medierne som andre af de større børsnoterede kolleger i C20.
Ikke desto mindre er der en grund til, at logistikvirksomhedens topchef, Jens Bjørn Andersen, ofte står øverst på listen over investorernes foretrukne direktører. Det var tilfældet så sent som i foråret, da InsideBusiness kårede landets bedste topchef blandt de noterede virksomheder.
Torsdag morgen kunne Jens Bjørn Andersen med den tredje opjustering i indeværende år. så igen pudse stjernen hos investorerne.
Koncernen, der har hovedkvarter i Hedehusene, forventer nu et driftsresultat på op imod 4,9 milliarder kroner, hvilket er 200 millioner kroner højere end tidligere udmeldt. Det er blandt andet den succesfulde integration af det amerikanske opkøb UTi Worldwide, der er med til at give DSV ekstra fart i hjulene.
Set i lyset af at virksomhedens aktie er stedet med 40 procent i år, er der god grund til tilfredshed blandt de store investorer som ATP, Danica og ikke mindst den gigantiske kapitalforvalter Blackrock, der sidder på over 5 procent af aktierne i selskabet.
Ud over en opjustering vil Jens Bjørn Andersen nu også forkæle investorerne med tilbagekøb af aktier for 1,2 milliarder kroner, så i DSV’s ejerkreds er det svært at være utilfreds i disse dage.
Med Kåre Schultz’ exit i Lundbeck er det svært at se, hvem der skal true DSV-bossen, når landets bedste topchef igen til næste år skal findes.