velkommen

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere og tabere 

Vindere Karsten Lauritzen viser handlekraft Skat ligger i ruiner, og skal bygges op fra bunden. Og midt i det hele står skatteminister Karsten Lauritzen med hornbrillerne klar til at rydde op. InsideBusiness konstaterer, at viljen og handlekraft bestemt er til stede hos den unge Venstre-minister. Tirsdag og onsdag præsenterede han og statsminister Lars Løkke Rasmussen...

Vindere

Karsten Lauritzen viser handlekraft

Skat ligger i ruiner, og skal bygges op fra bunden. Og midt i det hele står skatteminister Karsten Lauritzen med hornbrillerne klar til at rydde op. InsideBusiness konstaterer, at viljen og handlekraft bestemt er til stede hos den unge Venstre-minister.

Tirsdag og onsdag præsenterede han og statsminister Lars Løkke Rasmussen en ny model for boligbeskatning, der skal gøre boligejerne trygge. Statsministeren eksekverede eminent og skabte faktisk en lille smule lettelse hos undertegnede, men hvis man først begynder at nærlæse udspillet, bliver man igen bekymret. For det er vitterlig ikke særlig konkret, og det er svært at få overblik over, hvad det betyder for ens egen økonomi.

Men vi sender alligevel Karsten Lauritzen op i denne uge. Om ikke andet, så for handlekraften og evnen til at eksekvere.

 

Får Morten Hummelmose det første grin?

Det er snart et år siden, at kapitalfonden EQT blev hædret med prisen som årets kapitalfond ved brancheorganisationen DVCA’s årlige gilde på Hotel Hesselet i Nyborg. Alt imens EQT’s danske chef, Morten Hummelmose, kunne holde sin takketale, gik snakken dog blandt de mange velklædte gæster om, hvorvidt den opkøbslystne fond havde haft lidt for travlt med at overtage virksomheder til højre og venstre.

EQT har da også haft den helt store tegnebog fremme i et marked, hvor priserne på solide virksomheder er stærkt stigende, og har opkøbt alt fra flyselskabet Nordic Aviation til typehusgiganten Huscompagniet, men indtil videre kunne noget tyde på, at fonden har gjort et eller andet rigtigt.

Fonden overvejer således netop nu muligheden for at sælge industrivirksomheden Færch Plast, som man overtog for mindre end tre år siden. Selskabets regnskabstal tyder på, at EQT har gjort et rigtig godt køb og sandsynligvis kan sælge selskabet for langt mere, end man betalte i 2014.

Ved et succesfuldt frasalg af Færch og en forestående børsnotering af vækstmaskinen Tiger, kan Morten Hummelmose meget vel ende med at få det første grin. Tiden må vise, om den tidligere SEB-mand også får det sidste.

 

Tabere

 

Lars Rohde advarer for døve øren

Nationalbankdirektør Lars Rohde tager sin opgave meget alvorligt. Og det er prisværdigt. Han skal som nationalbankdirektør sikre, at dansk økonomi ikke kører af sporet, og at der ikke opstår uhensigtsmæssige udsving i for eksempel boligpriser.

Advarsler var der masser af til Realkreditrådets årsmøde onsdag. For hvordan skal man håndtere det, hvis et realkreditinstitut går ned? Og hvad med boligboblen i København?

Lars Rohde gør klogt i at advare, men for tiden er finansverdenen ikke modtagelig. Straks efter hans indlæg besteg Realkreditrådets formand, Nykredit-direktør Michael Rasmussen, talerstolen, hvor han understregede, at der ikke var behov for at korrigere de regler, der gælder, når et realkreditinstitut skal afvikles uden tab for statskassen.

Det er ikke hver dag, at man sådan for åben skærm siger nationalbankdirektøren imod.

Måske derfor er der lige nu grund for at lytte lidt ekstra til Lars Rohdes advarsler.


Komiske Lauritz slår til igen

Selv om Nets herhjemme får en del kritik for sin noget haltende entré på Fondsbørsen, kan betalingsgiganten trøste sig med, at man trods de mange udfordringer ikke tager prisen for den værste børsintroduktion.

Den ære må tilfalde auktionshuset Lauritz.com, hvis ejer, Bengt Sundstrøm, gennem længere tid forsøgte at sælge virksomheden, inden man blev noteret på den svenske del af OMX, alt imens investorerne kunne læse historier om sammenblanding af selskabets og ejerens økonomi samt dennes lommesmerter.

I denne uge dukkede endnu en kedelig historie så frem, da Berlingske Business kunne fortælle, at en lang række af Lauritz.coms franchisetagere slås med problemer på den finansielle front.

Vanen tro blev direktør Mette Sundstrøm, der er gift med hovedaktionæren, sendt i byen med en nærmest uforståelig udmelding, hvor man i stedet for at forholde sig til fakta blandt andet angreb en navngiven journalist. Helt karakteristisk for et selskab, hvor ledelsen gennem hele det besværlige forløb både har haft svært ved at besvare kritiske spørgsmål og ikke mindst acceptere, at det hører med til det at drive en børsnoteret virksomhed.

Hvor Nets var en skuffelse, tegner Laurtiz.com til at blive en regulær skandale.