Vinder
Første sejr til biotekdronning
Britt Meelby Jensen fik påklistret titlen som landets nye biotekdronning, da hun efter en karriere i blandt andet Novo Nordisk og Dako sidste år overtog roret i biotekselskabet Zealand Pharma.
Virksomheden har i årevis været prototypen på de mange danske spirende biotekhåb, der aldrig rigtig er kommet ud over rampen, men i denne uge var der godt nyt til Zealand Pharma.
En vigtig godkendelse fra det krakilske amerikanske sundhedsagentur FDA åbner nu døren for det amerikanske marked for selskabet, der primært beskæftiger sig med insulin ligesom giganten Novo Nordisk.
Dermed er der nu håb for, at de tålmodige investorer langt om længe får noget tiltrængt afkast på deres investering, ligesom vi herhjemme kan krydse fingre for, at Zealand og andre af de lovende biotekselskaber gør Genmab selskab i kategorien af virksomheder, der rent faktisk har udnyttet deres potentiale.
Vinder
Vestas-direktør Anders Runevad
Valget af Donald Trump som USA’s præsident har gjort ondt på Danmarks største vindmølleproducent, Vestas. For markedet frygter, at den vindmøllefjendtlige Trump vil gøre det svært for Vestas på det amerikanske marked.
Men de seneste to dage synes stemningen at være vendt. Flere aktieanalytikere peger på over for Berlingske Business, at Vestas-aktien er decideret billig, hvis Trump ikke piller ved det amerikanske vindmarked.
Vestas-aktien var både onsdag og torsdag i god gænge og steg med et par procent. Dog ligger aktien stadig væsentligt under niveauet i september, da kursen var over 560.
Taber
Lars Seier taber formue på smykkekollaps
Efter en række fejlslagne forretninger undrede det mange, at Saxo Bank-ejer Lars Seier Christensen sammen med blandt andet Brøndby-ejer Jan Bech Andersen for nogle år siden valgte at investere i smykkeselskabet Endless Jewelry.
Virksomheden var skabt af den driftige forretningsmand Jesper ’Kasi’ Nielsen, der ud over at gøre sig bemærket som supersælger både har kørt på Pandoras tyske forretning og skabt håndboldklubben AG København, der måtte lukke efter store tab.
Seier og Jan Bech Andersen måtte tidligere i år smide Jesper Nielsen på porten efter en masse interne uregelmæssigheder og har siden kæmpet for at redde den synkende smykkeskude. I denne uge måtte investorgruppen dog sande, at selskabet er på vej mod en konkurs, og at deres penge for længst er tabt.
Jesper Nielsen har endnu en gang formået at lægge et forlist forretningseventyr bag sig og er nu selv i gang med en ny smykkebutik. InsideBusiness glæder sig til at se, hvem der denne gang sætter deres sparepenge på højkant, og ikke mindst hvor længe virksomheden eksisterer.
Taber
Royal Unibrews direktør, Henrik Brandt
Royal Unibrews regnskab kom onsdag aften og trods en mild opjustering til et EBIT-resultat på 825 millioner kroner reagerede investorerne med skuffelse, som fra morgenstunden sendte aktien ned med 8 procent. Det skyldes Royal Unibrews salg i tredje kvartal.
Især de udenlandske investorer trykkede på salgsknappen. De har tidligere gjort kort proces med danske selskaber, som har skuffet investorernes høje forventninger. Topchef Henrik Brandt udtrykte ellers tilfredshed med, at man havde øget omsætningen og indtjeningen til trods for udfordrende markedsforhold og dårligt sommervejr i Nordeuropa.