;
velkommen

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere og tabere 

Ugens vindere It-firma forsætter succesen It-virksomheden Simcorp er ved at udvikle sig til en af de helt store stjerner på den danske fondsbørs. Selskabet har de senere år oplevet massiv medvind på aktiemarkedet takket være stærke resultater, og i denne uge kunne selskabet så løfte sløret for en stor licensaftale med Franklin Templeton Companies. Ud...

Ugens vindere

It-firma forsætter succesen

It-virksomheden Simcorp er ved at udvikle sig til en af de helt store stjerner på den danske fondsbørs. Selskabet har de senere år oplevet massiv medvind på aktiemarkedet takket være stærke resultater, og i denne uge kunne selskabet så løfte sløret for en stor licensaftale med Franklin Templeton Companies. Ud over den store ordre valgte selskab også at opjustere sine forventninger, så man nu forventer en vækst i omsætningen på mellem 5 og 10 procent. Det var noget, investorerne kunne bruge på en uge, hvor mange danske aktier har været ramt af den småsure stemning globalt.

Det ser Simcorp og topchef Klaus Holse dog ud til at være ligeglade med, og direktøren benyttede selv de gode nyheder til at sælge ud af den private aktiebeholdning, hvilket sikrede ham knap 10 millioner kroner.

Selskabet har nu firedoblet sin værdi siden 2011, og selv om mange investorer fortsat anser aktien for at være dyr, er de fleste nok snart nødt til at komme ud af busken og blive en del af den danske it-succes.

Danske Bank-profil bliver formand for Finanstilsynet

Det kræver skrappe regnedrenge at gennemskue de stadig mere komplekse modeller, som bankerne benytter sig af. Finanstilsynet napper nu en af landets skarpeste finanshjerner og gør ham til formand. Som mangeårig økonomidirektør i Danske Bank var Henrik Ramlau-Hansen kendt som den tørre og lidt tilknappede talmand, men som altid reagerede med et afvæbnende glimt i øjet, når journalisterne alligevel fik han trængt op i en krog.

I Finanstilsynets bestyrelse afløser han professor Mads Bryde Andersen som formand. Dermed tager Finanstilsynet nok et skridt i retning af at fylde de vigtigste poster med folk med ledelseserfaring fra den finansielle sektor. Nok en meget god disposition i opgangstider, hvor det handler mere om at styre finansverdenen med driftsindsigt og sund fornuft end med bankteori og svag fortolkning af komplicerede regelsæt.

Ugens tabere

Deutsche Bank på vej mod opløsning

I det altid regelrette Tyskland skulle man tro, at der var styr på både banker og folkevognens motorstyringssystemer. Desværre er det langtfra tilfældet. Nu er det den tyske bankverdens flagskib, Deutsche Bank, som mere og mere ligner en træt formand i VW-koncernen i dagene efter ’dieselgate’. Nu er det så selveste kansler Angela Merkel, der skal beslutte, om staten skal holde Deutsche Bank oven vande. InsideBusiness konstaterer, at den tyske bank om nogen er for stor til at falde. Derfor kan spekulative sjæle rette opmærksomheden mod det, der skete, da Danske Bank fik et statslån under finanskrisen. Det var et dyrt lån til en høj rente. Men den sårede bank helede, og aktionærerne tjente styrtende på at købe op, da banken var mest presset.

 

Endnu en nedtur for Lars Rebien

”Vi er ikke i krise”. Sådan lød meldingen torsdag morgen fra den nu snart forhenværende Novo Nordisk-direktør Lars Rebien Sørensen.

Medicinalgigantens seneste sparetiltag, der indebærer 1.000 fyringer globalt, heraf 500 alene i Danmark, vidner dog om, at dansk erhvervslivs guldkalv har mistet pusten.

Det er det problematiske amerikanske marked, hvor kunderne de kommende år vil presse Novo Nordisk på prisen, der nu tvinger Bagsværd-virksomheden til at svinge sparekniven. Sammenholdt med en aktiekurs, der er faldet 20 procent de sidste tre måneder, ser det dog unægtelig ud til, at Lars Rebien forlader en noget vingeskudt koncern, når han om kort tid siger farvel efter en årrække med enorm succes.

Det var da også tydeligt at se på Rebien, at han ikke var særlig tryg ved situationen, da han skulle forklare baggrunden for, at koncernen efter mange år med massiv fremgang nu skal fyre folk. Efter så mange år med fremgang og begejstrede investorer, tyder alt nu på, at Novos mangeårige førstemand langtfra får det eftermæle, mange havde troet.