Almbrand2

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Tre på stribe for uafhængig M&A-rådgiver – Pensionshus trumfer med høj rente 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere 

Tre på stribe for uafhængig M&A-rådgiver 

Traditionen tro vælter det ud med virksomhedshandler lige op til jul, og denne uge blev ingen undtagelse. Midt mellem alle de store transaktioner er der dog grund til at fremhæve en af dem, der stod lidt i skyggen af Mærsk-pengetankens massive investering i Færch Plast. 

Forskningsselskabet Sanos blev nemlig solgt til den Bahrain-baserede kapitalfond Investcorp, som de fleste nok kender for deres problematiske opkøb af designklenodiet. Bag handlen står det lille M&A-hus Nordic M&A, der rådgav ejerne af Sanos. En transaktion til et pænt trecifret millionbeløb, men også en handel, der kommer i kølvandet på, at rådgiverne for ganske kort tid siden også var tovholder på Via Equitys salg af miljøvirksomheden Envidan til hollandske Waterland. Forinden havde Nordic M&A også spillet en nøglerolle, da Siteimprove blev solgt til Nordic Capital for et milliardbeløb. 

Altså tre stærke handler på et år, hvor M&A-markedet generelt har været i knæ, og hvor især de mindre rådgivere uden en børsforretning meget vel kunne lide under coronaen og den store usikkerhed. Ikke desto mindre vidner de mange stærke mandater om, at Nordic M&A muligvis lever lidt under radaren, men rådgiveren har i 2020 i den grad sat en tyk streg under, at man ikke blot lever af en enkelt heldig handel, men år efter år formår at bygge en solid pipeline op. 

 

Lille pensionsspiller trumfer med høj rente 

Et af landets absolut mindste pensionsselskaber, Alm. Brand Pension, kan igen i 2021 tilbyde kunderne landets højeste depotrente på 3 procent blandt de kommercielle selskaber, hvilket er 0,5 procent højere end sidste år.  

Det er lidt godt nyt fra en spiller, som synes at være blevet lidt tilovers, efter at Alm. Brand med salget af Alm. Brand Bank til Sydbank har droppet drømmen om at blive et finansielt supermarked. I den forbindelse har man desuden outsourcet sine markedsrenteprodukter til Aabenraa-banken, så man kun har de garanterede produkter på hylderne. 

Om ikke andet er Alm. Brand Pension under Claude Reffs ganske fokuseret på at nå de kunder, som er interesserede i stor sikkerhed for et godt afkast i omskiftelige tider. 

”Den høje depotrente er et resultat af de pæne afkast, vi har skabt i det forgangne år, og betyder, at kunderne kan have ro i maven. I en tid, hvor mange betaler for at have penge stående i banken, så er 3 procent i depotrente enestående. Kunderne får altså både en flot depotrente og sikkerhed for deres pensionsopsparing,” siger Claude Reffs med henvisning til, at renten er et resultat af pensionsselskabets bonusgrad, som er blandt landets højeste.  

Bonusgraden kan betegnes som den sikkerhedsbuffer, selskabet har til at stå imod dårlige tider på finansmarkederne. Alm. Brand har som en del af produktet en garanteret rente på 0,0 procenthvilket altså er noget højere end Danica, som har -1,5 procent. 

Som tidligere beskrevet iInsideBusiness er et oplagt scenario at sælge Alm. Brand Pension fra, om end der ikke er den store køberinteresse for selskaber, der kun har garanterede produkter på hylderne. Alm. Brands topchef, Rasmus Werner Nielsen, har dog afvist et frasalg af pensionsområdet, ligesom han afviste et frasalg af banken, før den blev solgt. 

I mellemtiden vil vi gerne give en ugens vinder til Claude Reffs for trods alt at være fokuseret på sin kerneydelse og levere varen på denne.