BangOlufsen

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Vækstfonden forgylder iværksætter – Markant oprejsning til Ole Andersen og B&O 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere Vækstfonden forgylder iværksætter 

Der var rullende kameraer og champagne, da iværksætteren Ulrik Juul Christensen i denne uge fik den statsejede pengetank Vækstfonden med som investor. 190 millioner kroner betaler fonden med direktør Christian Motzfeldt i spidsen for at blive medejer af teknologi- og læringsvirksomheden Area 9 Lyceum. 

For fonden er det den største direkte investering, man nogensinde har foretaget, og målet er at sikre Area 9 globalt fodfæste. 

Umiddelbart er det noget vanskeligt at få et detaljeret indblik i økonomien hos Area 9, men Vækstfonden lægger selv stor vægt på, at en tidligere version af firmaets software til e-læring blev solgt til McGraw-Hill Education for nogle år siden. Prisen dengang lød på halvanden milliard kroner, og den statslige pengetank håber på, at Area 9 med fonden i ryggen kan skabe en ny generation af software, der ligeledes kan blive solgt og dermed indbringe både Ulrik Juul Christensen og Vækstfonden et solidt afkast. 

 

Markant oprejsning til Ole Andersen og B&O 

Efter kinesiske Sparkle Rolls forgæves forsøg på at overtage hæderkronede Bang & Olufsen for nogle år siden kunne man nemt frygte, at Struer-virksomhedens investorer havde spillet lidt for højt spil. Med ATP i spidsen nægtede hovedparten af selskabets største aktionærer at sælge deres B&O-aktier til en kurs på omkring 85 kroner, og noget tyder på, at de så helt rigtigt. Efter et stærkt regnskab med fremgang i både omsætning og indtjening, især drevet af fremgang i selskabets Play-division, handles B&O-aktien nu i højeste niveau siden januar 2008.  

Ganske vist er der stadig et stykke vej op til de glade dage i 2007, før daværende direktør Torben Ballegaard Sørensen blev smidt på porten, men med en markedsværdi på over 8 milliarder kroner ser B&O igen ud til at være en aktie, man skal regne med.  

Fremgangen er ikke blot en stor sejr for selskabet og direktør Henrik Clausen, men i særdeleshed også for formand Ole Andersen, der i lang tid lignede en mand, der bittert fortrød, at han havde overtaget formandsjobbet i audiokoncernen efter armlægning med tidligere direktør i Københavns Lufthavne Brian Petersen.