Henrik Andersen vestas web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Vestas-investorer ånder lettede op – Comeback kid: Netcompany giver nervøse investorer svar på tiltale

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Vestas-investorer ånder lettede op

Det var ikke ligefrem, fordi regnskabet fra vindmøllegiganten Vestas på nogen måde var rar læsning for de mange aktionærer. Forsinkelser, stigende priser, udfordrede forsyningskæder og ikke mindst et milliardtab i årets første ni måneder er de triste kendsgerninger for den tidligere så succesrige grønne frontløber.

Alligevel var der onsdag en smule lettelse at spore hos de hårdtprøvede Vestas-investorer.

Efter flere kvartaler med alt for få ordrer, voksende gæld og for høje omkostninger har der længe været udbredt frygt i aktiemarkedet for, at vindmølleproducenten kan blive pisket til at hente frisk kapital. Med negative pengestrømme og en rentebærende gæld, der nærmer sig 9 milliarder kroner, kan man godt forstå, hvis Vestas-ejerne sover uroligt om natten, og især tanken om at skulle hente friske penge i det nuværende marked vil nok kunne få de fleste til at ligge søvnløse.

Trods de triste tal var den kontante Vestas-topchef, Henrik Andersen, nemlig hurtigt ude at berolige markedet, og topchefen understregede meget tydeligt, at der ifølge ham ikke bliver behov for at gennemføre en kapitaludvidelse.

Direktørens klare tale var i den grad noget, aktiemarkedet havde sukket efter, og trods nedjusteringen steg den underdrejede Vestas-aktie med næsten 5 procent.

En lille sejr for Henrik Andersen midt i en trist tid.

 

Comeback kid: Netcompany giver nervøse investorer svar på tiltale

Der blev draget et lettelsens suk blandt de hårdtprøvede investorer og analytikere oven på it-kæmpen Netcompanys kvartalsregnskab.

Siden seneste kvartalsregnskab, hvor Netcompanys omsætning faldt drastisk med henvisning til et højt sygefravær og høj medarbejderomsætning, har omverdenen spekuleret i, hvor dybt problemerne stikker i it-koncernen, der i mange år har været lidt af en investordarling.

Historier om et stort arbejdspres med krav om, at der skal faktureres 40 timer om ugen på projekter, har givet næring til bekymringer og har givet kommentatorer anledning til at lufte spørgsmålet, om Netcompanys topchef, André Rogaczewski, burde bruge mere tid på Netcompany og mindre på alle de udadvendte aktiviteter.

Bekymringerne kan også aflæses i aktiekursen, der var raslet ned med over 60 procent inden gårsdagens kvartalsregnskab.

Men med det seneste regnskab giver Netcompany svar på tiltale. Både omsætning og indtjening stiger – også mere end analytikernes forventning. Samtidig er fastholdelsen af medarbejdere, sygefraværet og medarbejdertilfredsheden forbedret.

Det fik investorerne til at sende Netcompany-aktien op med over 20 procent. Aktien faldt siden en anelse, men facit, da dagen var omme, er en stigning på XX procent (UDFYLDER SENERE).

Et comeback i den størrelse fortjener hyldest og gør Netcompany til ugens vinder.