Valcon konsulent

Inside story

Konsulenthus stiger til nye luftlag efter fusionsridt

Bare et år efter fusionen med hollandske First har Valcon budt to nye selskaber velkommen i folden. Konsulenthuset har nu rundet 1.300 ansatte, men antallet vil formentlig vokse betydeligt inden længe, for Valcon har allerede fokus rettet mod nye legekammerater.

To opkøb inden for få uger har katapulteret det danske it-konsulenthus Valcon op i helt nye luftlag.

Det sker, kun et år efter at Valcon indgik en fusion med hollandske First, og er orkestreret af ejeren, kapitalfonden Waterland.

Missionen er at skabe et nordvesteuropæisk konsulent- og teknologihus, der skal være et alternativ og en seriøs udfordrer til de store revisionshuse i big four, Deloitte, PwC, KPMG og EY, samt Accenture.

I bestræbelserne på at nå dertil har Valcon overtaget det ene konsulenthus efter det andet. Først var det hollandske Viqtor Davis, der tilsluttede sig Valcon, men i løbet af de seneste uger har Valcon sagt goddag til to nye selskaber. Det drejer sig om britiske P2 Consulting, der specialiserer sig i bl.a. digital transformation, samt kroatiske Typeqast, der leverer softwareudvikling til europæiske selskaber.

Fusionerne betyder, at Valcon på bare et år er gået fra at være et konsulenthus på 170 ansatte til en europæisk spiller med godt 1.300 mennesker ansat og en omsætning på 1 milliarder kroner.

”Det, der sker, er, at vi begynder at udfylde de blanke felter. Det gør vi for at kunne levere en anden rådgivning til vores kunder. Vi ønsker at udføre consulting fra det punkt, hvor strategien formuleres, til det punkt, hvor den bliver installeret og en del af dagligdagen. Det er det grid, vi er ved at fylde ud,” siger Valcons managing partner, Stig Jessen.

Og meget tyder på, at Valcon ikke er færdig med at overtage konsulenthuse.

”Vi er ikke nok til stede i Tyskland, og vi vil også gerne have en større position i Norden, end vi har i dag. Det er de to steder, hvor vi har flest huller at fylde,” siger Stig Jessen, der forudser, at Valcon inden længe vil være markant større.

”Vi er nu 1.300 ansatte. Antallet er i virkeligheden ikke det vigtige, men derimod kompetencerne. Men mit gæt vil være, at vi nemt kan være over 2.000 ansatte inden alt for længe. Det betyder ikke, at der er noget på trapperne. Men vi drikker en masse kaffe for tiden,” siger han.

Fusion har taget kraft ud

Jagten på fusionsemner sker ud fra en kongstanke om, at Valcon på sigt skal være et konsulenthus på tværs af Nordvesteuropa, der kan kombinere den klassiske managementconsulting med data- og teknologiconsulting.

Samtidig skal fusionen bringe Valcon ud af det vækstmæssige dødvande, som konsulenthuset har befundet sig i i flere år. Indtil videre har arbejdet med fusionen dog ramt den danske omsætning, der dykkede 10 procent til 226 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Stig Jessen har da også erkendt over for InsideBusiness, at fusionen har taget ”lidt kraft”, ligesom den også har skabt usikkerhed i organisationen.

Men rejsen er nødvendig, mener han.

”Klassisk managementconsulting uden data og delvis uden teknologi får det svært på sigt. Derfor ser man også, at it-husene søger managementkonsulenter og managementkonsulenter søger it-huse. Det handler om at være relevant,” siger Stig Jessen.

Væksttempo udfordrer kulturen

Han erkender, at det hidsige tempo, som Valcon vokser med, er en stor mundfuld for organisationen og kulturen.

”Vi er meget opmærksomme på, hvordan vi fastholder vores dna. Vi har en klar ambition om at gøre en vedvarende forskel for vores kunder. Det gode ved at slå os sammen med selskaber i den størrelsesorden, vi gør, er, at mange af den slags selskaber har en lignende ambition. Så vi arbejder med at italesætte vores værdigrundlag og bruger tid på at skabe fælles værdigrundlag på tværs. Det er en vedvarende indsats,” siger han.

Løsningen er bl.a. at lade især yngre ansatte arbejde ud fra andre kontorer. Sideeffekten er, fortæller Stig Jessen, at det er med til at binde selskabet bedre sammen, samtidig med at det gør Valcon mere attraktiv i et marked, hvor kampen om talenter er hårdere end nogensinde.

Selv om fusionen endnu ikke kan aflæses i Valcons regnskaber, er det Stig Jessens indtryk, at både kunder og markedet har lagt mærke til Valcons nye muskler.

”Jeg oplever, at vi får kvittering for at gå dybere. Nu behøver vi eksempelvis ikke at overlade arbejdet med at skabe datamodeller til andre. Det kan vi hjælpe med at lave nu. Jeg tror, at vi har fået en øget dybde i implementeringerne,” siger han.

Læs mere

Konsulenthuse dropper rabatter og hæver priserne på hedt marked

Konsulentkæmpe vil kapre større andel af grønt rådgivermarked

Amerikansk konsulentkæmpe køber op i Danmark

Amerikansk konsulenthus vil fordoble dansk kontor

Her er landets førende konsulenthuse

Deloitte melder klar til opkøb i jagt på superspecialister

PwC snupper profil hos konsulenthus til prestigeområde

Konsulenthuse opgiver jagt på medarbejdere i ophedet marked

Se konsulenthusene, de unge helst vil arbejde for. Bain tager kvantespring – Valcon glider ud

Konsulentkæmpe river vægge ned i Norden i jagt på talenter og vækst

Konsulenthus på opkøbsjagt

Konsulenthuse i hård kamp om it-rådgivere