3.2 Statens kontrakter billede

Leder

Velkommen til InsideBusiness #11

I denne uge går vi helt tæt på den hermetisk lukkede kapitalfond Solix, der er løbet ind i store problemer med fondens to største investeringer. Også Deloitte spiller i denne uge en trist hovedrolle.

Tidligere Altor-chef Denis Viet-Jacobsen gør alt for at undgå mediernes søgelys men efter opkøb for mere end 3 milliarder kroner alene herhjemme de senere år er det svært at gemme sig. InsideBusiness går tæt på den erfarne købmands kapitalfond, Solix, der er løbet ind i store problemer med fondens ambitiøse opkøb af henholdsvis Cembrit og KK Group.

Problemer må der også siges at være hos Deloitte, der netop har mistet muligheden for at byde ind på lukrative statslige kontrakter, efter at have tabt udbuddet om en rammeaftale med staten til en samlet værdi på 800 millioner kroner.

I den forgangne uge satte den amerikanske gigant Blackstone endnu en gang en fed streg under, at de har et godt øje til det danske ejendomsmarked. Den enorme kapitalforvalter opsnappede danske ejendomme for 800 millioner kroner, men bag Blackstones omfattende opkøbsraseri står en yderst kontroversiel herre, der før finanskrisen gjorde sig bemærket som en af landets mest farverige spekulanter, og som siden gik konkurs med et brag. Vi løfter sløret for et opsigtsvækkende samarbejde.

Der lød for nylig hård kritik af konstruktionen bag både Novo Nordisk og Leo Pharma fra Lundbeckfondens formand, Jørgen Huno Rasmussen, og i denne uge svarer de to giganter så igen på kollegaens kritik.

De to brandvarme emner machine learning og fintech danner rammen om ugens kommentarer fra henholdsvis KMPG’s Michael Birkebæk og Finansforbundets formand, Kent Petersen.

Der er også nyt fra Hitman-skaberen Janos Flösser, der vil rejse en ny venturefond i år, og forsikringskæmpen Gjensidige udfordres fra flere sider og nedlagde for nylig 40 stillinger.

Denne uges kulturelle indslag er intet ringere end en ny bog om Mærsk, der fortæller historien om fem generationer på Esplanaden.

God læselyst!