Nordic Aviation Capital

Leder

Velkommen til InsideBusiness #12

Markedet for virksomhedshandel er brandvarmt – og kapitalfondene står i kø for at sælge ud. Vi undersøger, hvilke store handler vi kan vente os i nær fremtid.

Store og små kapitalfonde arbejder på højtryk for at tage stikkene hjem i et marked, hvor det meste kan sælges. Hvor nogle forsøger at sælge en eller flere opkøbte selskaber på rekordtid, øjner andre muligheden for at luge ud i en portefølje, hvor enkelte investeringer nærmer sig sidste holdbarhedsdato.

Vi kigger nærmere på, hvilke selskaber fondene nu vil sælge, samt ikke mindst hvilket afkast de med rette kan sætte næsen op efter.

Dernæst handler det om et heftigt opgør i branchen for pensions- og forsikringsmæglere. Først lancerede Willis Towers Watson et noget speget forretningskoncept, som sælger informationer til udvalgte forsikrings- og pensionsselskaber. Men er det foreneligt med rollen som uvildig rådgiver? Finanstilsynet gik ind i sagen, efter at InsideBusiness beskrev temaet – og nu er dommen faldet, men branchen er fortsat uenig.

Der er også et rivegilde i gang i konsulentbranchen. For flere af de største huse med Deloitte, KPMG og BDO i spidsen er alt andet end tilfredse med at blive fravalgt som managementrådgiver for staten.

Denne uge har vi også en overraskende exit fra Mærsks finansdirektør. Morten Johnsen giver svaret på, hvad der egentlig gik galt i den store rederivirksomhed.

Vi har også fokus på pensionsbranchens vindere og tabere, når det gælder evnen til at få nye kunder i butikken. Resultaterne er overraskende. Der er også mulighed for overraskelser i den kommende tid fra Danske Bank-hovedsædet, hvor en direktørrokade som følge af hvidvaskskandalen kan være under opsejling.

Vi ser også nærmere på en anden overraskelse i form af en forsikringsdirektør, der fra eget hjemmekontor i det indre København kan udfordre etablerede spillere som Tryg, Gjensidige og Topdanmark. Og så er advokaternes ’bibel’, Karnov, sat til salg.

Denne uges kommentar leveres af KPMG, der beskriver en rapport, som overraskende nok forventer, at brintbilen ender med at blive den fremherskende bilteknologi fremover.

På kultursiderne anmelder den erfarne bankekspert Lars Krull et nyt værk om bankernes virke og regulering, som overraskende nok er rigtig spændende læsning.