;
Skandia har endog meget høje administrationsomkostninger. P.t. er ejerne i Sverige tålmodige og håber på vækst, men spørgsmålet er, hvor længe det varer.

Inside story

Velkommen til InsideBusiness #2, 2018 

I et yderst fyldigt nummer ser vi i denne uge nærmere på, hvilke pensionskasser der har været bedst til at investere kundernes formue, og her er det de mindre aktører, der trumfer branchens giganter.  

I årets anden udgave af InsideBusiness går vi helt tæt på landets pensionskasser og giver et indgående indblik i, hvilke aktører der er bedst til at skabe vækst. 

Langt hovedparten af pensionskasserne har haft et godt 2017, hvor især de mindre aktører spurter fra konkurrenterne, men flere af branchens virksomheder giver også deres bud på, hvordan de forbereder sig på, at de finansielle markeder igen vender. 

Mens pensionssektoren blot kan gætte på, hvor brat en økonomisk nedtur vil ramme dem, så mærker succesvante Vestas allerede nu, hvor hårdt en nedgang rammer, når først frygten breder sig blandt investorerne. I en dybdegående artikel i denne uge løfter vi sløret for, hvordan en række af landets største investorer nu har vendt Vestas ryggen og har solgt kraftigt ud af deres aktier, alt imens Vestas kigger ind i nogle år, hvor bundlinjen vil være hårdt presset af den benhårde priskrig, der præger branchen netop nu. 

Som vanlig har vi også indgående dækning af de store kapitalfonde, hvor vi i denne uge ser nærmere på svenske Nordic Capital, der altid har haft det blå-gule flag solidt plantet i Danmark. Efter to skuffende fonde vendte flere investorer Nordic Capital ryggen i 2013, da man senest hentede penge, men især salget af Nets-rivalen Bambora og en omfattende turnaround i det salgsmodne rederi Unifeeder har bragt Nordic Capital tilbage i varmen hos de største danske investorer. 

Også de danske revisionshuses kamp for at få en større bid af et lukrativt marked for køb af salg af virksomheder er denne uge i fokus, ligesom vi afdækker, hvordan indkøbsfunktionen i de store danske selskaber ændrer sig med hastige skridt. 

Cyberkriminalitet tegner igen i år til at blive et afgørende tema, og ifølge partner i EY Claus Andersen bør dansk erhvervsliv ikke blot ruste sig til at modstå hackerangreb, men også gøre sig alvorlige tanker om, hvordan de vil rydde op bagefter. 

Ugens erhvervsbog handler om noget så centralt for en god erhvervsleder som retorik, mens bilentusiast Peter Nyholm sammen med Ferrari-aficionado Michael Krog giver tips til, hvor man finder den næste investeringsbil.