christian sagild web

Leder

Velkommen til InsideBusiness #41 

Hvornår sættes det sidste og afgørende angreb ind på Topdanmark fra de nye finske ejere, der i år har sat sig på formandsposten, sendt direktør Christian Sagild på porten og netop konverteret Topdanmark til datterselskab? 

Meget er i spil for Danmarks næststørste forsikringsselskab. Det gælder også datterselskabet Topdanmark Liv, som er oplagt at sælge fra, for finnerne i Sampo har ikke tradition for at sammenkøre skadesforsikring og liv i et selskab. InsideBusiness går bag om fremtiden for Topdanmark, efter Christian Sagild blev fritstillet. 

Dernæst skal det handle om et af de interessante iværksætterprojekter i længere tid. To tidligere McKinsey-folk er ved at grundlægge et helt nyt fondskoncept, idet de selv vil stifte porteføljeselskaberne i fonden, for senere at hive iværksættere og andre ildsjæle ind udefra til at udvikle og drive selskaberne. 

Det handler i denne uge også om EQT, som er ved at sætte en gigantisk ny fond i søen, der vil gøre den svenske fond til en del af den europæiske superliga. Men hvad er det, EQT gør bedre end andre konkurrenter i Norden, og hvordan ser fondens afkast egentlig ud?  

Og så skriver vores kommentator Karsten Anker Petersen i denne uge om Brexit, og hvilken rolle det britiske erhvervsliv spiller i landets overraskende farvel til EU. 

I denne uge har det også handlet om frygten for dansk realkredit, hvis der igen opstår uro på obligationsmarkederne. For så kan det blive svært at sælge de danske obligationer – og der er behov for justeringer i regelsættet for at der kan komme ro over situationen. 

Vi ser også på pensionsselskabernes lyst til – eller snarere mangel på interesse i – at investere i danske venturefonde med danske iværksættere, ligesom vi også kigger på danske Catacaps bestræbelser på at rejse sin anden fond. 

Denne uges kultur er en anmeldelse af bogen ”How to be happy at work” om at finde den rigtige balance mellem at arbejde stadig mere og samtidig fastholde motivationen. 

God læselyst