Særligt gården, Lille Amalienborg, i Grindsted har illustreret bankernes krise. Den Jyske Sparekasse har tabt et trecifret millionbeløb på gården og har den fortsat til salg. Banken har stadig lån for 2,5 mia. kr. til landbruget.

Leder

Velkommen til InsideBusiness #6

Hvordan kommer fremtidens aktiekrak til at ramme, og bliver de markant forstærket af handelsrobotter? Det ser vi på i denne uges InsideBusiness, ligesom vi undersøger det boomende marked for virksomhedsobligationer og bankers forsøg på at sælge konkursramte pragtejendomme til velhavere.

Det er svært at komme uden om denne uges aktietumult. For hvad fik kurserne til at dykke så brat efter nogle amerikanske nøgletal? Pilen peger på aktiehandelsrobotter, som forstærkede nedturen. Simon Lund Christiansen undersøger sagen.

Vi kigger også på pensionskassernes aktiestrategi under og efter de dramatiske dage, ligesom vi tidligere på ugen så nærmere på, om et egentligt regimeskift mod højere renter er på vej. Det kan give kraftige fald i aktivpriserne.

Dernæst handler det om de stadig mere populære virksomhedsobligationer, som fylder mere og mere på markedet i direkte konkurrence med bankerne. Især kapitalfonde benytter sig af finansieringsformen frem for banklån, men selv om obligationerne ofte tilbyder attraktive lånevilkår og mulighed for høj gearing, kan det vise sig at blive en dyr løsning, hvis først indtjeningen skrider.

Mere kulørt er vores artikel om et konkursramt pragtlandbrug ved Grindsted, som har kostet børsaktuelle Den Jyske Sparekasse et trecifret millionbeløb i nedskrivninger. Også Danske Bank har penge i klemme i den imposante gård med et stuehus fra 2004, der blandt lokale kaldes ’Lille Amalienborg’.

Vi bringer også en interessant klumme fra EY, som giver gode råd om, hvordan din virksomhed lever op til den nye persondataforordning.

Vi har også en artikel om en britisk fond, der øjner endnu et dansk supersalg, og så skriver Morten Johnsen om, hvorvidt kapitalfondenes gyldne tider er ved at rinde ud for denne gang.

Denne uges Kultur er en anmeldelse af ledelsesbogen ’Faglig ledelse mellem kerneopgave og styring’.

God læselyst!

InsideBusiness-teamet