;
Billede1-sponsor1

Sponsoreret artikel

Sådan investerer danskerne deres penge

Danskerne er glade for at investere. Det er gået op for mange, at det ikke betaler sig at lade pengene stå kontant på en bankkonto. Derfor vælger de gode, langsigtede investeringer blandt andet gennem investeringsfonde. Ligeledes vælger flere en mere risikofyldt investeringsvej.

Flere og flere danskere vælger at investere deres penge. Mange ved efterhånden, at det ikke er den bedste beslutning økonomisk set at lade sine penge stå i banken. Det er kun 27 kroner ud af 100 kroner, der af danskeres placeres på en indlånskonto i deres bank. Det vil sige, at de resterende 73 kroner investeres eller indsættes på en pensionsopsparing.

I de senere år har der været en markant stigning i danskernes interesse for investering. Der har været meget fokus på det i medierne, samtidig med at der er kommet flere bøger og online digitale platforme, der specialiserer sig i investeringsformer af forskellige art. Det er intet mindre end 40 kr. ud af de 100 kr., der investeres i aktive eller passive investeringsforeninger.

De langsigtede, sikre investeringer

Danskerne er blevet opmærksomme på, at det ikke kan betale sig at lade sin penge stå i banken. Derfor vælger hovedparten at foretage sikre, langsigtede investeringer. Det er en tommelfingerregel, at man ikke skal investere penge, som man regner med at skulle bruge inden for fire år. Så er det faktisk sikrere at lade dem stå i banken, så man undgår at være tvunget til at sælge med tab. Det er de mere sikre investeringer som fast ejendom eller sikre aktier. Hvis du selv overvejer at investere, så kan du finde gode råd til investering i fast ejendom.

De hurtige, risikofyldte investeringer

Det er ikke kun de langsigtede investeringer, som danskerne er blevet vilde med. Der er nemlig flere og flere danskere, der prøver kræfter med mere risikofyldte investeringer. Det er blandt andet forskellige former for trading og investering i kryptovalutaer. Disse typer investeringer har en høj risiko, da mange kryptovaluta ikke eksisterer så længe, og potentielt kan falde i værdi meget hurtigt. Det modsatte er selvfølgelig attraktivt for mange; at de potentielt kan stige til en høj værdi relativt hurtigt. Hvis du synes, det lyder spændende, så køb kryptovaluta her.

Nettet tilbyder hurtige investeringer

Det er blevet supernemt at købe kryptovaluta på nettet. I dag er der flere forskellige platforme, hvor man både kan købe kryptovaluta, følge med i kurserne og opbevare sine penge. En anden årsag til, at flere hopper med på krypto-bølgen er potentialet, der ligger i den type pengetransfer. Den blockchainteknologi, som er bag kryptovaluta, tilbyder nemlig en hel ny måde at overføre penge og data på. Det hele foregår direkte mellem to parter. Der er ingen banker, ingen mellemmænd.

Blockchainteknologi gør det muligt meget hurtigt at overføre penge anonymt mellem to parter. Man kan samtidig ikke gå ind og ændre i information omkring overførslen, den lagres, som den er, i blockchain. Det giver helt nye muligheder for sikkerhed online nu og i fremtiden. Det er altså endnu en årsag til, at mange vælger at investere i disse nye digitale valutaer.