Freelancer (002)

Sponsoreret artikel

Tre gode grunde til at vælge en karriere som freelancer

Der har aldrig eksisteret så mange platforme forbeholdt freelancere, som der gør i dag. Konceptet har sågar udviklet sig, og mange freelancere bliver i dag refereret til som “digitale nomader”. Denne tendens virker til blot at blive mere og mere populær på trods af de mange administrative opgaver, som en freelancer selv skal administrere.

Hvordan overkommer freelancerne disse udfordringer og hvorfor er det dét værd, at være freelancer? I denne artikel kan du læse vores 3 bud på, hvorfor freelancer-livet absolut er fordelagtigt – på trods af omfanget og de mulige udfordringer, som følger!

Sin egen chef

Et andet godt bud på, hvorfor det kan være tiltalende at være freelancer, er muligheden for at være sin egen chef. Man står ikke til ansvar for nogle andre end sig selv! Hvis man eksempelvis vil tage fri på en ganske almindelig onsdag, er dette en mulighed. Man skal blot huske på den deadline, som man har på sin nuværende opgave – men om man arbejder i weekenden eller om natten bestemmer ingen!

Der følger selvfølgelig også et stort administrativt ansvar, når man er freelancer og sin egen chef. Mange bliver måske afskrækket af livet som freelancer, præcis på grund af dette. Dog, i takt med at mulighederne som freelancer er vokset, er mulighederne for administrativ hjælp også steget. For eksempel kan man få hjælp til at ordne sin skat og moms via Factofly og på den måde, er denne administrative opgave outsourcet og klaret uden problemer.

Frihed

Når man er freelancer, er der ingen tvivl om, at man har mere frihed! Det er måske præcis dette, som er så tiltalende for folk. Når man er freelancer, har man ofte ikke et bestemt kontor på traditionel vis. Nogle virksomheder benytter sig dog af freelancere i perioder, og giver dem en plads på deres kontor – men det er langt fra altid.

I stedet kan man som freelancer tage sit arbejde med sig, hvor end man vil hen. Det er også derfor, at nogle freelancere bliver refereret til som “digitale nomader”, fordi de rejser fra sted til sted og sjældent er bundet til en bestemt lokation. De arbejder digitalt og kan tage deres arbejde med dem!

Variation

Den sidste årsag til, at vi tror, at freelance-livet kan være tiltalende, er muligheden for variation i arbejdsopgaver. Selvfølgelig skal man selv være i stand til at finde de forskellige opgaver på de forskellige freelance-platforme, hvilket hurtigt kan være intimiderende og afskrækkende. Dog bliver det mere populært at være freelancer, og verdenen er ved at blive vant til det! Det betyder også, at virksomhederne er bedre til at integrere freelancere, end de før har været.

Selvom der kan være udfordringer og selvom det måske til tider kan være svært for freelancere at finde nye jobs, er der ingen tvivl om, at forskellige jobs også skaber variation i hverdagen!