cocotte-web

Lifestyle

Unik vinkælder er en rejse værd

InsideBusiness tager til 25-års jubilæum hos restaurant La Cocotte, men det var stedets sublime vinkælder, der i den grad overskyggede menukortet.

I forbindelse med en omfattende restaurering af Restaurant La Cocotte på Glostrup Park Hotel var hotellet klar til at åbne for en ny epoke i restaurantens tilværelse, i dag dog uden legendariske Jan ’Cocotte’ Pedersen, som i øvrigt allerede rykkede videre relativt kort efter etableringen i 1991.

Jan Pedersen vil måske ikke for alvor få en klokke til at ringe i samme grad som René Redzepi og Rasmus Kofoed, men tilbage i slutningen af 1980’erne og begyndelsen af 90’erne var han en af de største profiler herhjemme. I 1989 vandt han guldmedalje ved Bocuse d’Or for sin forret med hummerhale svøbt i bacon (tiderne har ændret sig), og derudover kreerede han den overdådige menu til den oscarvindende film ’Babettes gæstebud’. Både vinderretten fra Bocuse d’Or samt den mest kendte ret fra filmen, vagtel i sarkofag, var på menuen til denne jubilæumsmiddag, som blot fandt sted to dage.

cocotte-2

Mens vinen på Cocotte er unik, halter maden desværre en smule.


Vinkælder af sublim kvalitet

Mens dette arrangement ikke er til at opleve igen lige foreløbig og derfor ikke kan tjene som anledning til at besøge La Cocotte, fandt jeg en anden god grund til at sætte kursen mod Glostrup. Det viste sig, at stedets restaurantchef, Dietmar Weiss, gennem årene har taget sig særdeles godt af La Cocottes vinkort.

Vinkortet er et traditionelt anlagt kort med stort fokus på især Bourgogne og Bordeaux med vine fra nogle af de bedste producenter. Det er langtfra det mest omfattende vinkort, jeg er stødt på, men til gengæld er de enkelte numre velvalgte og i flere tilfælde meget venligt prissat. Tag eksempelvis vinen fra det berømte 2. cru classé-slot Leoville-Poyferré i Saint-Julien, Bordeaux, til 1.200 kroner per flaske i både årgang 2007, 2002 og 1998, hvilket er en god pris på restaurant, om end der ikke er tale om store bordeauxårgange.

Også i Bourgogne er der interessante bud på god underholdning til en overkommelig pris. Eksempelvis en flaske 1999 Volnay Santenots de Milieu til 800 kroner fra den dygtige producent François Mikulski, der i den aktuelle 2014-årgang er set til 599 kroner online. La Cocottes pris kan man ikke sige noget til.

Fra en anden bourgogneappellation, Morey-Saint-Denis, kan man finde endnu en 1999’er, denne gang fra den populære producent Domaine Dujac til 950 kroner, hvilket bestemt også er rimeligt.

En ting, man ikke ser så ofte længere, er et vinkort med et bredt udvalg af vine på halvflaske, men her har La Cocotte også mange rigtig spændende bud til meget rimelige priser. Et af de mest iøjnefaldende er 2002 Gevrey-Chambertin Les Cazetiers fra Domaine Armand Rousseau til 550 kroner for en halvflaske. Den samme vin i normalflaske koster 2.100 kroner, så halvflasken er en meget billig chance for at prøve en vin af den kaliber.

For blot 300 kroner man kan fornøje sig med en halvflaske 1999 Château Lynch Moussas, et af de berømte slotte fra Pauillac i Bordeaux.

Generelt må man sige, at vinkortet på La Cocotte har mange vine i gamle årgange, og det er et sympatisk træk, at de gamle vine ikke nødvendigvis er dyrere end de nye årgange.

Snak med Dietmar

Hvis du sidder og overvejer, om du skal kigge forbi Glostrup Park Hotel og La Cocotte for at drikke store vine til små priser, kan jeg kun anbefale dig at gøre det. Jeg er nødt til at sige, at eksekveringen af de retter, vi fik, da vi var besøg, desværre var temmelig svingende i niveau, og det er vinene, der er det store trækplaster på hotellet.

Spørg efter Dietmar Weiss, når du kommer, og sørg for at få god tid til at kigge på vinkortet. Han giver selvfølgelig også gerne en rundvisning i kælderen, hvilket i øvrigt er en rar, nærmest terapeutisk oplevelse.

Jeg kommer desværre ikke udenom at komme lidt malurt i bægeret. Når nu man vælger at restaurere restauranten, er det synd, at man har købt nogle vinglas, der slet ikke lever op til niveauet i vinkælderen. Har man endelig besluttet sig for at drikke en stor vin, punkterer det unægtelig glæden betragteligt, når man skal sidde og drikke af kluntede glas med tyk glaskant.

Den slags er der heldigvis råd for, og hvis La Cocotte får styr på denne trods alt overskuelige operation, er der mere end rigelig grund til at tage forbi til et par retter fra menukortet, mens du fordyber dig i stedets vinøse fristelser.

 

LÆS MERE

Den bedste årgang nogensinde?

En magisk vinoplevelse

Her er de bedste vine at investere i