codan

Leder

Velkommen til InsideBusiness #33

De store forsikringsselskaber er på den anden ende efter Tryg/Intacts bud på RSA/Codan. Endnu er alt i spil, også på det danske marked. Vi kortlægger de vigtigste aktører og spillet i kulissen. Læs også om nye forsikringsprodukter født ud af lægetilbud, den triste historie om minibørsen og om Saxos indtog på pensionsmarkedet, der nu er en realitet.

Det koger hos topledelserne i forsikringsselskaberne, hos investeringsbanker og store investorer i Norden og Storbritannien efter Tryg/Intacts overraskende bud på RSA/Codan. Nordens tre største spillere, Tryg, Sampo/If Forsikring og norske Gjensidige, sidder spændt og lurer på de bedste dele af rovet, herunder især Codans danske forretning og svenske Trygg-Hansa, men konkurrencemyndighederne kommer til at afgøre, hvor danske Codan ender henne.

Dernæst handler det om forsikringsbranchen, hvor de udskældte sundhedsforsikringer er blevet en motor for innovation blandt forsikrings- og pensionsselskaber og ændrer branchens rolle i samfundet.

Morten Johnsen sætter i denne uge minibørsen First North under kritisk lup. Godt ser det ikke ud med de selskaber, der er på børsen nu. For når kassen om kort tid er tom, vil investorerne så igen bakke op trods massive kursfald og tvivlsomme vækstplaner?

I pensionsbranchen går vi tæt på Saxo Banks satsning på at blive en prisstærk aktør, som er klar med et system, om end man p.t. leder efter en samarbejdspartner inden for livrente og andre forsikringsrelaterede ydelser.

I denne uge har vi også haft fokus på frygten for nye konkurser og stigende tab i bankerne, når coronahjælpepakkerne udløber. Vi har også set nærmere på stigende udfordringer for store virksomheder, når de skal forsikre sig, på revisionsbranchens udfordrere samt DSB’s fadæse under et forsøg på at sælge en af sine ejendomme.

På kultursiderne anmelder vi en ledelsesbog, der giver en fremragende guide til at skabe en frygtløs organisation, det modsatte af den nulfejlskultur, som mange frygter.

 

God læselyst!