velkommen

Leder

Velkommen til InsideBusiness #20 

Godt ser det ikke ud for realkredittens forklaringer på de stigende bidragssatser, som møder modstand i et digert værk fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Rapporten sår også tvivl om sektorens realkreditkrav

Denne uge står på en række artikler om konkurrencen i den udskældte realkreditsektor. Det skyldes, at InsideBusiness som det eneste medie har fået fat i et udkast til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens længe ventede rapport om konkurrencen i realkreditsektoren.

Kritikken er skarp, og vi kommer også ind på omkostningssituationen i sektoren. Her ligner Nykredit en spiller, som har udfordringer med forretningsmodellen.

Men vi har også masser af indhold til de læsere, som interesser sig for virksomhedshandel og kapitalfonde. Axcel forsøger nu med købet af den jyske industrigigant Nissens for omkring 2 milliarder kroner at lægge afstand til fondens tumultariske generationsskifte for et par år siden. Vi går bag det opsigtsvækkende opkøb, som Axcel har foretaget hånd i hånd med sin nære samarbejdspartner i PKA.

Også i ejendomsbranchen er der opbrud. Ejendomsmilliardæren Mikael Goldschmidt frasolgte livsværket Atlas Ejendomme til islandske investorer på toppen af markedet og har siden købt flittigt op. Nu er den snu investor igen klar til en storstilet exit. Vi kigger nærmere på en af branchens skarpeste investorer.

Morten Johnsen skriver også om den norske kapitalfond FSN Capital, der med købet af børsaktuelle Netcompany har begået en gylden investering.

I vores Lifestyle-hjørne har en charmerende italiensk forfører fundet vej til Europa. Det er den nye Fiat 124 Spider, som vi anmelder.

Vi anmelder også bogen ’Time Talent Energy’, der er et godt redskab til chefer, der skal prioritere tiden i en verden, hvor robotterne fylder mere og mere.

 

God læselyst!

Peter Nyholm & Morten Johnsen