NNIT web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Pensionsspiller lander kæmpeaftale. Ser mod udlandet – Gode nyheder for hårdtprøvede investorer i it-virksomhed

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Pensionsspiller lander kæmpeaftale. Ser nu mod udlandet

Det er festdage hos it-leverandøren Festina Finance. For nu har it-selskabet i Værløse med Morten Schantz i spidsen fået endeligt go til at blive leverandør til den hollandske pensionsgigant APG. Det er ganske interessant, da APG har 4.000 milliarder kroner under forvaltning og 4,7 millioner kunder, hvilket nærmest er mere end hele den danske pensionsbranche tilsammen.

Ifølge Morten Schantz er det en gigantisk opgave for Festina Finance, så det løber let op i et trecifret millionbeløb. Desuden betyder implementeringsprojektet, som ventes at løbe i tre til fire år, at Morten Schantz og hans team har gode muligheder for at sælge deres livkernesystem til andre spillere i og uden for Europa.

Festina Finance blev indbudt til at byde på opgaven sammen med 16 udbydere, som alle er repræsenteret i Holland. Det var Festinas livkernesystem, som man har solgt til danske PensionDanmark, der skabte interessen for den danske aktør.

På den baggrund får Morten Schantz og hans folk en velfortjent ugens vinder.

 

Endelig gode nyheder for hårdtprøvede investorer i it-virksomhed

Det har bestemt ikke været en dans på roser for de investorer, der købte sig ind i NNIT, da Novo Nordisk børsnoterede it-selskabet tilbage i 2015.

Næsten seks år efter handles aktien fortsat under de 125 kroner, som investorerne betalte for at købe sig ind i NNIT. Siden da har de sukket efter gode nyheder, og sådan én kunne NNIT endelig give dem i denne uge.

I en handel til 1,5 milliarder kroner sælger it-koncernen den ene af sine tre divisioner, Hybrid Cloud Solutions, til kapitalfonden Agilitas, efter at storkunden Novo Nordisk på forhånd havde nikket ja til at fortsætte sit kundeforhold under det nye ejerskab.

Mens pengene også luner, er det nok så vigtigt for NNIT at slippe af med divisionen, som har været en underskudsgivende forretning for NNIT.

Kvitteringen fra de hårdtprøvede investorer faldt prompte. På selve dagen for offentliggørelsen af transaktionen sendte de NNIT-aktien op med 22 pct., som nu handles i underkanten af 76 kroner.

Selv om der er langt til den pris, som NNIT blev børsnoteret til, er det en imponerende stigning i et aktiemarked, hvor der er markant flere dårlige dage end gode dage for tiden.

Af den grund er NNIT ugens vinder i InsideBusiness.