willis web

Leder

Velkommen til InsideBusiness #32 

Et opgør er under opsejling på forsikringsområdet, hvor vi afdækker et nyt og kontroversielt koncept fra landets største mæglerhus, Willis, som skiller vandene i forsikringsbranchen 

I korte træk indebærer Willis Towers Watsons nye koncept, at forsikringsselskaberne deles i et betalende A- og gratis B-hold, hvor A-holdet får flere informationer om kommende forsikringsudbud. Spørgsmålet er, om det er foreneligt med mæglerens rolle som kundens uvildige rådgiver. Det er mæglerbranchen og pensionsselskaberne slet ikke enige om. Vi afdækker problemstillingen og det kontroversielle forretningskoncept.

Grønt er ikke kun godt, når vi taler investering. Det må en række prominente investorer sande. Det er Dong, BankInvest og PKA, som taber stort på grønne fonde. Morten Johnsen undersøger sagen. 

Denne uges insider er den kendte og førhen berygtede ejendomsmatador bag ProArk-koncernen, Michael Kaa Andersen, der pludselig er kommet til penge igen. Men det afholder ham ikke fra at skyde på de gamle fjender fra finanskrisetiden. 

Denne uges vindere er Industriens Pension og Mærsk, mens taberne er Autobranchen og Nordea. 

Ugens kommentar fra EY handler om virksomheder, hvor cybersikkerheden er i fare, fordi der er en grundlæggende angst for digitalisering. 

Vi har i redaktørens analyse fokus på opgøret om kontrollen med Nordjyske Bank, som Jyske Bank har fået en stor aktiepost i. Kan Jyske Bank få kontrollen over landets tolvtestørste bank, er det nok en fjer i hatten på den ekspansionsivrige Anders Dam. Men nemt bliver det ikke. 

Vi afdækker også det kommende salg af Dades’ store ejendomsportefølje. 

På Kultursiderne har vi anmeldelser af to opsætninger på henholdsvis Aveny-T og Nørrebro Teater. Vi anmelder også bogen ’Den kritiske leder’.