Lucas smal

Leder

Velkommen til InsideBusiness #8

Et skjult opgør i Stadil-familiens bagland, en gyser om et dansk bankkrak og statens voksende brug af konsulenter er tophistorierne i denne uges InsideBusiness, hvor vi også har flere skarpe analyser om TDC og meget andet.

Der var tårer i øjnene hos Stadil-familiens overhoved, Christian Stadil, ved en overraskende bortvisning af den velrenommerede direktør Søren Schriver under påstand om svindel. I dag viser der sig en noget anderledes virkelighed. Kom med bag kulissen i et speget spil i denne uges tophistorie.

Og så fortsætter vi vores afdækning af konsulentbranchen. Denne gang ser vi nærmere på det offentliges stigende forbrug af konsulenter. Minister for Offentlig Innovation kaldes nu i samråd om sagen.

Vi går også bag om et regulært bankkrak, som kom frem torsdag. Vi bringer tillige en større artikel om bankernes udskilningsløb målt på udlånsvækst, hvor blandt andet Sparekassen Sjælland-Fyn og Ringkjøbing Landbobank stormer frem, mens Nordea og Sydbank har svært ved at finde kunderne.

Dernæst handler det om TDC, hvor Morten Johnsen skriver om risikoen for pensionskasserne PFA, PKA og ATP i handlen, hvor den drevne kapitalfond Macquarie kæmper for at holde sig uden for offentligt søgelys. Også vores kommentator Karsten Anker Petersen skriver om TDC’s kommunikationsudfordringer.

Vi har i denne uge også haft fokus på det ambitiøse konsulenthus Amaris og deres forsøg på at erobre det danske konsulentmarked, på kvinders stigende formuers betydning for private banking i Danske Bank og på Axcel, der gør klar til lynsalg af lønfirma.

Interesserer du dig for aktiemarkedet resten af året, gør du tillige klogt i at læse Formuepleje-direktør Henrik Francks analyse om den spændende tid, vi står midt i.

Denne uges kultur er en boganmeldelse af Jim Hagemann Snabes og Mikael Trolles bog ’Dreams & details’ med det hovedbudskab, at du skal genopfinde din virksomhed og dit lederskab, mens den kører godt og stabilt.

 

God læselyst!

 

InsideBusiness-teamet