NAC eqt NY

Leder

Velkommen til InsideBusiness #10

Kapitalfonden EQT siger nu nej til at bakke op om den lukningstruede flygigant NAC, der skylder over 40 milliarder kroner væk til en række kreditorer, herunder PFA. Læs også om det nye kæmpemarked for rådgivning i de nye grønne nøgletal, om slagsmål mellem bankerne og Nationalbanken samt om brud mellem forsvaret og stor olieleverandør.

Kapitalfonden EQT taber endnu en dansk investering på jorden, kan InsideBusiness i denne uge afsløre. Fonden har sammen med sin medinvestor Kirkbi sagt nej til at skyde yderligere kapital i lukningstruede NAC. Nu er det op til stifter Martin Møller at finde en løsning med selskabets 90 kreditorer, hvoraf PFA sidder i en slem kattepine med usikret gæld for over 3 milliarder kroner.

Vi sætter også fokus på en særdeles spændende og potentielt konfliktfyldt mandag for banksektoren og boligejere, idet det magtfulde embedsmandsudvalg Det Systemiske Risikoråd skal mødes og tale om nye og højere kapitalkrav og om eventuelle nye indgreb over for det rødglødende boligmarked. Læs også om en ny udvikling i den opsigtsvækkende sag om et dansk firma, der er anklaget for at have leveret brændstof til Syrien, samt om det grønne marked for rådgivning som følge af nye krav til virksomhedernes grønne rapportering af nøgletal.

I denne uge har vi også haft fokus på frygt for nye pristømmermænd på boligmarkedet efter prisfesten, om headhunternes svære 2020 og på mulighederne og udfordringerne i kølvandet på Tryg og Intacts køb af RSA, og navnlig hvad der skal ske med Codans danske forretning, som bliver tilovers efter manøvren.

På kultursiderne anmelder vi en meget læseværdig bog om en analytisk tilgang til problemløsning.

God læselyst!

InsideBusiness-teamet